El fred i les gelades del mes de Gener, el caliu de les llars de foc enceses, els migdies de sol radiant i els primers dies de l’any 2020 en els que encara païm les festes de nadal, ens indiquen inequívocament que al poble s’acosten les Festes de Sant Sebastià.

La nostra Festa Major d’hivern ens depara uns dies intensos, dies on la tradició popular és signe d’identitat i on manifestem els trets culturals que conformen la història del nostre municipi. És hora que brolli intensament un dels patrimonis més grans que tenim com a matadeperencs. L’esperit de poble, de pertinença de la cultura tradicional i de les arrels rurals, de quan a les nostres masies es treballava la terra, de quan els pagesos es prestaven ajut mutu, de quan a Sant Llorenç del Munt s’aprofitaven els boscos i les vinyes.

En aquest context nasqué la Germandat de Sant Sebastià, i això és el que precisament, celebrem cent vint anys després de la seva creació. Hem d’estar molt orgullosos d’aquest patrimoni immaterial que tenim, ja que és una clara manifestació de la força que pot arribar a tenir tot un poble quan s’uneix amb un propòsit comú amb activitats com la baixada del pi, el gran concurs de grimpaires, la mostra gastronòmica dels “tastets”, la cercavila, l’ofici solemne, la marxa de torxes, les fogueres, les conferències, el tradicional ball de l’arbre i del tortell, la fira d’artesans, la mostra d’activitats forestals i molts més actes que podreu trobar en aquest programa de festes.

Comencem doncs un intens calendari d’esdeveniments a Matadepera carregat d’il·lusions i projectes. Són dies festius, que sempre han tingut un to marcadament familiar i popular i que així desitgem que segueixin, mantenint aquest caràcter cívic, participatiu obert i tolerant, on tothom hi és benvingut. Fet que fa de les festes de Sant Sebastià un exemple de comunió col·lectiva. Vull manifestar el més sincer agraïment als membres de la germandat de Sant Sebastià i a totes les persones, entitats i empreses que col·laboren per tal que aquesta festa sigui possible. Sou un equip imparable! Es fa palès que darrere de tota aquesta brillant organització hi sumeu molta feina, moltes hores d’esforç, molta dedicació i essencialment moltes ganes de què tothom s’ho passi bé. Finalment, en nom propi i en el de tot el consistori, vull demanar-vos que visqueu intensament aquests dies de festa però també desitjar-vos que gaudiu amb els vostres familiars i amics d’aquests dies tan especials per a la nostra vila. Ens veiem sota el pi! Tots junts farem que arribi fins a la plaça!

Cordialment, Nil López Alcalde de Matadepera

Nou comentari