MónTerrassa
El risc de rebrot a Terrassa cau en picat 
  • CA

Després de dos mesos crítics degut a la variant òmicron, la sisena onada de la Covid-19 ja ha desaparegut Terrassa. Els indicadors mostren una clara tendència a la baixa, els nous contagis disminueixen progressivament i el risc de rebrot cau en picat. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 21 de febrer de 2022, aquesta darrera setmana -del 15 al 21 de febrer- el risc de rebrot se situa a 704 punts, la meitat que fa dues setmanes, quan se situava a 1.846 punts. Malgrat encara sigui un número elevat, aquest descens dona esperança a que les dades continuïn disminuint i es pugui tornar a la normalitat.

Pel que fa els nous contagis, aquesta darrera setmana s’han registrat un total de 865 casos, 470 nous menys que la setmana anterior. Feia mes de dos mesos -des de mitjans de desembre- que els nous contagis setmanals no baixaven del miler. Pel que fa els contagis diaris, la mitjana d’aquesta darrera setmana es troba en 123 nous positius al dia. Cal remarcar que, per primer cop des del 8 de desembre, la ciutat ha baixat del centenar de casos registrats al dia. Per exemple, el passat dissabte 19 de febrer es van detectar tan sols 83 nous contagis. En total, ja son més de 71.600 persones que s’han contagiat del virus des de l’inici de la pandèmia a la nostra ciutat. En quant a la velocitat de reproducció, aquesta es manté a 0’72 -quan és menys d’1 significa que l’epidèmia ja no creix-.

La situació als centres hospitalaris també millora a bon ritme. Actualment, hi ha un total de 57 pacients terrassencs ingressats, quinze pacients menys que fa una setmana. El passat 10 de gener, els ingressos van passar de la barrera dels 100 i des de llavors que no ha parat d’augmentar, fins al punt d’arribar als 120 ingressos, la xifra més alta des del novembre de 2020. Però el passat 11 de gener van baixar fins a 81 pacients, i ara, fins als 57, un número que els centres hospitalaris esperen que continuï disminuint poc a poc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa