MónTerrassa
El ‘qui és qui’ del nou Govern de Torra
  • CA
Elsa Artadi i Quim Torra | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dissabte al migdia el decret de nomenament dels nous consellers de la Generalitat. El nou executiu té un vicepresident i 13 conselleries -amb només 3 dones, de les quals dues canvien de nom. Un d’aquests canvis de denominació és el departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència (fins ara d’Afers exteriors, Relacions Institucionals i Transparència). I l’altre canvi de nom és del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública (que es deia Governació, Administracions Públiques i Habitatge).

El nou Executiu compta amb alguns dels consellers que van ser destituïts pel govern espanyol en aplicació de l’article 155 de la Constitució i que ara són a les presons espanyoles o a l’exili. Però també hi ha cares noves. És, per exemple, el cas de Pere Aragonès (Pineda de Mar, 1982), que serà el nou vicepresident del Govern de la Generalitat i, alhora, conseller d’Economia i Hisenda. Després d’haver estat, durant la passada legislatura, un dels més estrets col·laboradors del seu predecessor i líder d’ERC, Oriol Junqueras, com a secretari d’Economia i fer-se càrrec de l’elaboració dels pressupostos, ara acabarà ocupant el mateix lloc i assumint les mateixes responsabilitats que el seu mentor, ara empresonat a Estremera pel cas de l’1-O.

Aragonès, a més, té des de fa pocs mesos, la missió política de liderar Esquerra Republicana des de Catalunya assumint el càrrec d’adjunt a la presidència, donat que Junqueras està privat de llibertat, i que la secretària general, Marta Rovira, manté el càrrec però està a Ginebra. El nou vicepresident del Govern és militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 2000 i de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) des del 1998. Entra al Parlament com a diputat el 2006, amb només 24 anys, per fer-se càrrec dels temes més econòmics i acaba actuant com a portaveu adjunt del grup parlamentari. De la mà d’Oriol Junqueras, aterra al seu departament l’any 2016 per assolir la secretaria d’Economia.

El nou vicepresident del Govern, Pere Aragonès | ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa