MónTerrassa
Quan surts per fer el viatge cap a Rubí…
  • CA

Per als simples mortals que vivim en aquesta comarca són bastant més heroics els tres quarts d'hora que tardem en arribar a Rubí per la carretera que no pas els deu anys que va necessitar Odisseu per retornar a Ítaca. I no diguem si volem arribar a Sant Cugat. Algun dia la ciència haurà de treure conclusions sobre els sistemes nerviosos dels conductors del Vallès. Però, abans que això passi, creiem que la Cambra de Comerç de Terrassa ha de liderar un front, transversal i decisiu, que aconsegueixi d'una vegada per totes el desmantellament definitiu del peatge de Les Fonts, causa última del col·lapse, diari i insoportable, d'algunes de les vies centrals de comunicació de la comarca. Perquè aquest peatge no només són diners; els embussos resultants també afecten el temps, la salut i el medi ambient en què vivim.

 

Per això la proposta de la candidatura Eines de País és que una de les prioritats de la Cambra, potser la principal, sigui generar millors estudis i més coneixement sobre la mobilitat a la zona que orientin adequadament la planificació de les infraestructures. I una exigència pública i constant per facilitar la fluidesa del transport públic i privat. Els retards en el Quart Cinturó perllonguen en el temps el col·lapse de la B-30 i, tot plegat, repercuteix molt negativament en l'activitat de les empreses i els professionals a qui la Cambra representa.

 

Som conscients que aquestes reclamacions no són noves i que la Cambra sempre s'ha posicionat en aquest sentit. Però hem d'incrementar el voltatge de l'exigència democràtica i eixamplar-ne la implicació política i social, vertebrant les demandes del territori. La Cambra té la implantació territorial que li permet liderar-ho. Per això ens comprometem a pressionar al màxim, a ser transparents en cada moment i, si cal, a denunciar els responsables dels bloquejos i proposar accions conjuntes de pressió ciutadana amb els agents polítics i socials de la comarca. No podem prometre que guanyarem res, però sí que ens passarem quatre anys lluitant-ho tot. A fons.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa