MónTerrassa
El PSC demana un pla de xoc pel Mercadal de de Terrassa de dimecres
  • CA

Setmanes enrere el nostre grup municipal va proposar a l’equip de govern la supressió de les taxes del Mercadal de Martí l’Humà per tal de començar a pal·liar la difícil situació davant la greu afectació per la crisi sanitària provocada pel coronavirus COVID-19 davant el sector. En aquets moments, amb el tancament dels mercadal i l’impacte econòmic provocat, fa que els ingressos dels paradistes des del 12 de març de 2020, siguin nuls quedant sense liquiditat i sense capacitat per fer front tant a les despeses mínimes i les derivades del propi negoci. El nostre Grup Municipal demana d’una banda fer costat a les demandes que la Confederació Catalana d’Associacions de Marxants “COCAM” ha fet arribar als ajuntaments on entre, altres consideracions, es sol·licita la supressió de taxes i altres mesures així com accions de potenciació i dinamització dels mercadals , i l’activació d’un Pla d’ajuts econòmics a futur.

També creiem necessària la seva posada en marxa el més aviat possible per tal de facilitar l’accés a molta part de la ciutadania que basa les seves compres en aquest format. Pensem que cal actuar ràpid en la redefinició del Mercadal per quan la ciutat entri en Fase2 i d’aquesta manera poder anar avançant fins a la nova normalitat.

Per aquets motius proposem algunes mesures inicials:

– Contemplar la possibilitat d’ampliar el muntatge del mercat els dissabtes al matí, per tal de donar el màxim de cabuda a tots els paradistes amb les màximes garanties de seguretat i normativa.

– Estudiar la fragmentació física de la instal·lació per tipologies de venda.

– Crear carrils en sentit únic per les persones visitants amb controls d’aforament a les entrades com es fa a molt comerços.

– Incorporar personal de control com sestà fent als mercats municipals amb èxit.

– Distribució estratègica de punts de higienització de mans i altres. Tal i com vam manifestar en el darrer ple ens preocupa aquesta activitat, per aquest motiu una vegada més, ens posem a disposició de l’equip de govern per tot allò que cregui oportú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa