MónTerrassa
PSC i Cs porten les acusacions de “masclistes i racistes” al ple de Terrassa
  • CA

Els grups municipals del PSC i Cs han presentat per al ple municipal de febrer una moció en què es demana “reiterar la necessitat de garantir el prestigi de l’Ajuntament de Terrassa i recuperar la normalitat parlamentària de la institució”.

En l’exposició de motius, manifesten que “les darreres setmanes un tarannà negatiu en l’àmbit polític està impregnant la gestió municipal, i pensem que és hora que aquesta situació es recondueixi, pel bé de la ciutadania i del propi Ajuntament. Com a representants de la ciutadania entenem que la democràcia és diàleg i respecte dins la diversitat, la pluralitat i la llibertat ideològica”. Els dos partits asseguren que “acusacions personals de masclisme sense fonament real banalitzen un dels problemes greus de la nostra societat contra les dones i atempten contra la llibertat d’expressió, base del sistema democràtic”.

PSC i Cs diuen que volen “garantir que aquest Ajuntament no caigui en el desprestigi institucional” i per això “demanem la coresponsabilitat de tot el Ple per a que aquesta cambra esdevingui altra vegada l’òrgan de debat polític de més alt nivell a la ciutat”. En els acords que presenta la moció s’especifica que:

Primer– Demanem que els grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa compleixin en tots els seus òrgans de debat polític el Codi ètic, fomentant la política dels arguments, la discrepància respectuosa i el consens, especialment en els temes principals de ciutat.

Segon– Davant els greus fets que representa per molts col·lectius el racisme, la xenofòbia i la intolerància demanem a l’Ajuntament de Terrassa que no es banalitzin utilitzant-ho de manera partidista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa