MónTerrassa
Un any del primer mort a Terrassa per coronavirus, xifra que ara arriba a mig miler
  • CA

Aquest 14 de març de 2021

Representació gràfica del coronavirus
Representació gràfica del coronavirus | Cedida

!--akiadsense-->

fa just un any que es va fer oficial la primera mort a Terrassa per coronavirus. Tot el dia a dia, tot el que coneixíem, ha fet un tomb. Res ja és igual que abans i tothom s’ha hagut d’acostumar a la nova normalitat. Ja ha passat un any, un dels més estranys i difícils de les nostres vides. I les xifres són esgarrifoses. A Terrassa han mort per culpa de la pandèmia 500 persones, o per ser més exactes, 499. Ara, amb les vacunes, hi ha esperança d’avançar i de fer front al virus.

Recuperem la notícia de la primera mort el març de 2020

Una persona de 96 anys ha mort de coronavirus a Terrassa. És la primera víctima que es produeix a la ciutat egarenca. Segons ha pogut saber Món Terrassa, possiblement hi ha una segona persona morta, també d’edat avançada. Una de les víctimes és de Terrassa i una de Ripollet, i serien un home i una dona. Cal recordar que els centres sanitaris de la capital vallesana són referència de moltes localitats de la comarca.

El Departament de Salut ha informat que en les últimes hores s’han detectat 206 nous casos de coronavirus a Catalunya i dues persones han mort, dues dones amb patologies prèvies. Això fa que la xifra total se situï en 715 positius i 8 morts, tres relacionats amb el brot d’Igualada. Del total d’afectats, 41 persones estan en estat greu i hi ha 65 professionals sanitaris infectats. Pel que fa Igualada, hi ha un total de 70 positius des que es va declarar el brot. Quatre persones estan greus i tres, amb patologies prèvies importants i edats compreses entre els 71 i els 86 anys, han mort. Entre els 70 infectats hi ha 41 professionals sanitaris. El director de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Xavier Llebaria, ha defensat les accions de la conselleria de Salut per afrontar el coronavirus. Segons ha explicat, han actuat d’acord amb els paràmetres que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS) prioritzant primer la contenció del virus i després aïllant els cassos positius. Llebaria ha dit que el virus a Catalunya es troba en la fase d’expansió i que segueix els criteris “esperables” de la corba epidemiològica.

Pel que fa al criteri per analitzar els possibles cassos de coronavirus, ha dit que actualment es treballa “coordinadament” i que es fan els tests a les persones a qui prioritàriament s’han de fer. En concret, ha dit que es fan les proves a aquells malalts greus d’acord amb un criteri clínic, als professionals sanitaris i a aquells professionals que estan a càrrec de persones vulnerables. “Hem de prioritzar a qui fem la prova del coronavirus”, ha apuntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa