MónTerrassa
I els pitjors polítics de Terrassa, els suspesos, són aquests

Ja tenim un rànquing de quins són els pitjors polítics de Terrassa, segons les respostes de la ciutadania al nou Baròmetre municipal, que ha preguntat sobre els actuals portaveus. L’alcalde de Terrassa és, de llarg, el polític més valorat del Consistori. La seva nota és d’un 6,0 de mitjana. I es podria dir que el coneix gairebé tota la població (un 83.5 per cent).

La nota més baixa és pel portaveu de Ciutadans, javier González (3,8), tot i que no queda massa lluny la de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís (4,2). També se situa en la franja del “Necessita Millorar” Isaac Albert, d’ERC -que acaba de deixar el lloc i dedir-lo a Ona Martínez-. Aproven pels pèls Lluïsa Melgares (Tot per Terrassa), i Alfredo Vega, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Meritxell Lluís i Javier González, malgrat ser ja uns veterans amb anys de bagatge en l’àmbit municipal continuen sent uns grans desconeguts. El grau de coneixença del líder de la formació taronja, que ha dit que no vol repetir com a cap de llista, és del 42,8 per cent. Encara és més baix, un 38,5, el de la portaveu de Junts.

En el cas dels partits polítics amb representació municipal, tres dels cinc suspenen, Esquerra Republicana, Junts per Terrassa i Ciutadans. Aproven per poc Tot per Terrassa i PSC.

El pitjor que fa l’Ajuntament

Segons el Baròmetre, les grans assignatures pendents de l’Ajuntament són la neteja i la seguretat. També hi ha queixes pel que es considera una mala gestió de la pandèmia i per la manera d’afrontar l’atur.

Els resultats del Baròmetre del 2021, que s’ha presentat avui, reflecteixen la satisfacció dels terrassencs i terrassenques de viure a la ciutat amb una valoració de 7 sobre 10, i el 55,8% de les persones enquestades creu que Terrassa anirà a millor en els pròxims anys, el 24,7% considera que continuarà igual i el 9,8% que empitjorarà. Les persones enquestades destaquen la tranquil·litat, la qualitat de vida i la ubicació de Terrassa com a trets més positius de viure-hi, amb l’oferta comercial, cultural, esportiva, d’oci i els espais per a vianants al capdavant dels aspectes millor
valorats.

La regidora de Plans i Projectes, Ona Martínez, creu que “la conclusió que en podem treure és que la nostra ciutat confia molt en ella mateixa, que sentim un gran orgull de ser terrassencs i terrassenques, que tenim molt clar que hem de ser cada vegada més una sola ciutat i que ens sentim amb forces per tirar endavant i per mirar el futur amb optimisme”.

Martínez subratlla que “tenim aquí, doncs, una bona oportunitat per conèixer de la forma més científica i objectiva possible què pensa la ciutadania sobre un ampli conjunt de qüestions. I això ens permet reflexionar i ajustar si cal les polítiques municipals, com una eina més de participació i de transparència, que són dos dels grans compromisos de fons d’aquest Govern Municipal”.

L’Ajuntament de Terrassa és l’administració pública millor valorada en l’enquesta, amb una nota mitjana de 5,4, per sobre de la Generalitat de Catalunya i de l’administració de l’Estat, puntuades amb un 4,9. El tinent d’alcalde Noel Duque creu que “és destacable una valoració positiva de
la tasca, especialment valuosa després de gairebé dos anys de pandèmia i en un moment en el qual les administracions i la política en general reben una valoració a la baixa i molt sovint també molt crítica. La ciutadania és crítica també, i això ens ajuda sens dubte, però crec que cal
subratllar que hi ha una valoració global positiva de les polítiques municipals”.

Nou comentari

Comparteix