Davant la vaga de maquinistes que està interferint en els serveis de Rodalies de Renfe, la patronal catalana Pimec ha demanat al Departament d’Empresa i Treball que mediï al conflicte de Renfe per evitar els efectes que té per a la ciutadania i les empreses. La patronal ha explicat en un comunicat que considera que la Generalitat de Catalunya “té recorregut per intercedir en trobar alternatives a l’aplicació dels serveis mínims de forma que es garanteixin els drets de tothom”.

Des de la patronal han constatat que, a més d’una afectació a la ciutadania, la vaga també té un impacte greu sobre les empreses que veuen com milers de persones no poden desplaçar-se per anar o tornar de la feina amb els horaris previstos. Sobre aquestes conseqüències, Pimec exigeix que la Generalitat assumeixi el rol de mediació per fer seure empresa i treballadors amb l’objectiu de trobar una sortida a aquest conflicte, davant els greuges que està provocant la vaga. Per aquest motiu, la patronal ha insistit en la necessitat que el Departament d’Empresa i Treball activi els seus serveis de mediació amb l’objectiu d’intentar que les dues parts aclareixin la problemàtica sobre l’aplicació dels serveis mínims.

Vaga a Renfe

La vaga de Renfe, convocada pel sindicat de maquinistes SEMAF, va començar ahir dijous 30 de setembre i continua avui, divendres 1 d’octubre. També està previst que es repeteixi els dies 4, 5, 7, 8, 11, i 12 d’octubre, coincidint amb alguns dies de pont i festius. Molts usuaris han expressat la seva indignació per l’incompliment dels serveis mínims per part d’alguns maquinistes: els horaris indicats no es compleixen i els trens van amb retard, el que provoca que molta gent que viatja amb els seus serveis arribi tard al lloc de treball. Renfe Rodalies ha anunciat a través de xarxes socials que actualment està estudiant les mesures a prendre contra els maquinistes que ha incomplit els serveis mínims.

Nou comentari