MónTerrassa
La Pepeta, contra el tancament de línies de P3 a Terrassa
  • CA
x

!--akiadsense-->

Entre les diverses novetats anunciades pel curs escolar vinent, trobem una d’especialment preocupant: l’anunci, encara no oficial, del tancament de dues línies de P3 de l’escola pública de Terrassa, concretament a les escoles França (Zona 1) i Abat Marcet (Zona 2). Aquestes dues escoles públiques, tots dues amb un bolet des del setembre passat, es presten a perdre una línia en un context de saturació de classes, dificultat de gestó de matrícula viva (alumnat que arriba a la ciutat durant el curs) i una crònica mancança de recursos a l’escola pública.

Des de la Pepeta, rebutgem frontalmente aquesta decisió i ens prestem a mobilitzar-nos per tal de que no es faci efectiva. Tanmateix, afegim que, si l’argument utilitzat per Serveis Territorials del Departament d’Educació és la baixada de natalitat, de cap manera podem acceptar que això es reverteixi en una retallada de l’oferta escolar pública. No només els darrers anys ens han demostrat que la matrícula viva acaba per compensar i omplir les línies que queden menys plenes a la preinscripció, com considerem que aquesta hauria de ser una oportunitat històrica de baixar les ratios a classe i poder millorar les condicions pedagògiques dels infants i les condicions laborals al sector educatiu.

A més, això es dona en un context d’intocabilitat de l’escola concertada, que no patirà cap retallada abans de la preinscripció i que només ara es veu tímidament abocada per el departament a complir, via decret d’admissions, la llei i la responsabilitat que l’escola pública porta tota la vida assumint. I les conseqüències reals son un greuge dramàtic que només accentua la desigualtat i la segregació escolar, una veritable xacra a la ciutat i que seguirà augmentant amb aquesta mena de decisions polítiques.

Per tal de revertir aquesta intenció del Departament d’Educació, la Pepeta es troba en contacte amb l’Ajuntament i ha obtingut el compromís públic de l’alcalde Jordi Ballart de fer tot el possible per evitar-ho. Confiem que l’executiu municipal no permeti que aquesta decisió es faci efectiva, esdevenint, doncs, còmplice d’un atac frontal a l’educació pública a Terrassa. Hem instat Serveis Territorials a rebre’ns i a escoltar les reivindicacions de la comunitat educativa de les escoles afectades i de les famílies organitzades de Terrassa i seguirem el tema allà on calgui, també al carrer, per tal de seguir defensant una escola pública de qualitat, inclusiva, universal i participativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa