MónTerrassa
MNACTEC fa portes obertes i actes gratuïts en les Jornades Europees del Patrimoni
  • CA

El cap de setmana del 9 i el 10 d’octubre, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ofereix portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2021. Les propostes d’enguany inclouen visites guiades a les voltes de la teulada i a les sales de reserva del MNACTEC, i visites teatralitzades a la fàbrica tèxtil.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren anualment a tot Europa. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials com els museus obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni.

Durant tot el cap de setmana l’accés al Museu serà lliure. Les activitats programades són gratuïtes, però tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia (cliqueu a l’enllaç de cada activitat i premeu el botó de Reserves).

El programa d’activitats és el següent:

DISSABTE 9 OCTUBRE

Portes obertes de 10.00 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h

→ A TERRASSA:

10.30 i 12.00 h | Visita guiada “Els racons amagats del MNACTEC”. Itinerari per les voltes de la teulada, les reserves internes on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració. A càrrec de Mercè Gual, conservadora-restauradora del Museu.

17.00 i 18.00 h | Visita teatralitzada: “1909. Un passeig per la fàbrica”. Recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

17.30 i 18.30 h | Passejada per les voltes de la teulada. Visita guiada per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover, una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill. En cas de pluja intensa, l’activitat es cancel·larà.
 

→ A CERVERA:

11.00 h | Visita guiada a les sales de reserva del MNACTEC a Cervera. Visita guiada a les sales de reserva externes del Museu a Cervera, a càrrec del director del MNACTEC, Jaume Perarnau. Explorarem un nou espai que conserva més d’un miler d’objectes de grans dimensions pertanyents al patrimoni industrial, tècnic i científic de Catalunya.

DIUMENGE 10 D’OCTUBRE

Portes obertes de 10.00 a 14.30 h

10.15, 11.15, 12.15 i 13.15 h | Passejada per les voltes de la teulada. Visita guiada per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover, una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill. En cas de pluja intensa, l’activitat es cancel·larà.

12.00 i 13.00 h | Visita teatralitzada: “1909. Un passeig per la fàbrica”. Recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa