MónTerrassa
Mina afirma que la munipalització fa perillar els llocs de treball
  • CA

Mina ha donat un informe del catedràtic de Dret Administratiu i expert en ocupació pública, Miguel Sánchez Morón, on segons l’empresa es “desmenteix els informes municipals en els quals es basa l’Ajuntament per dissenyar la futura forma de gestió de l’aigua en la ciutat.” Mina afirma que el Consistori projecta constituir una EPEL (entitat pública empresarial local) per a la gestió i integrar automàticament i directament en ella a gran part dels treballadors.

A parer de Mina, l’informe de Miguel Sánchez Morón diu que amb el disseny municipal “és impossible garantir la continuïtat dels llocs de feina i mantenir les mateixes condicions que actualment gaudeixen els treballadors i treballadores de Mina”. El projecte municipal, segons el catedràtic, “contradiria el mandat constitucional d’igualtat i no discriminació en les condicions d’accés al treball del sector públic, així com les previsions de la vigent Llei de Pressupostos Generals de l’Estat que recull aquest mandat; al mateix temps que prohibeix integrar personal laboral en entitats como les EPEL més enllà de les preceptives taxes de simple reposició d’actius, i augmentar la despesa pública en matèria de personal. Les primeres resolucions dictades després de l’entrada en vigor de la Llei de Pressupostos, procedents del Jutjat Contenciós Administratiu de Saragossa i del Tribunal Superior de Justícia de València, es pronuncien en la línia descrita per Miguel Sánchez Morón. A més, la Llei de Pressupostos reforça les seves previsions, recordant les responsabilitats personals en les que poden incórrer qui vulnera les mateixes”.

En aquest moment l’expedient municipal de canvi de forma de gestió es troba pendent dels informes del Secretari i de l’Interventor, funcionaris de l’Estat que han de garantir el compliment de la legalitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa a juliol 30, 2017 | 18:01
    Rosa juliol 30, 2017 | 18:01
    L,'asumpte de la Mina no es lo ke Ba di l'alcalde

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa