MónTerrassa
Marc Ribas busca el millor xef jove de Lleida
  • CA

El cuiner Marc Ribas torna amb Joc de Cartes a Lleida, la capital del Segrià i, aquesta vegada, ho fa per demostrar que el talent no sempre es cuina a foc lent. En aquest capítol del dimecres 8 de desembre, dia de fi de pont, quatre caps de cuina de menys de 35 anys competiran per convertir-se en el millor xef jove de Lleida i, durant el procés, deixaran ben clar que l’edat no és un requisit per fer bona gastronomia. Es manté un horari menys tardà que fa uns mesos. El capítol començarà poc abans d’un quart d’onze de la nit, i de ben segur que, sota la direcció del terrassenc Marc Ribas, tornarà a aconseguir rècords d’audiència. I és que ara per ara és un dels programes estrella de la televisió catalana.

La primera parada serà al Des-Tapa’t Casual Food, un projecte ambiciós del cuiner autodidacte Albert Calafell, que va decidir posar-se rere els fogons sense més ajuda que els seus llibres de cuina i les receptes que trobava a internet. Després coneixerem el restaurant del Ramon Tudela, el xef que està al capdavant del BOnum No Rules i que, com bé indica el nom del seu local, no és gaire fanàtic de les normes ni dels plats convencionals. Qui tampoc ha seguit una trajectòria convencional és el Gerard Esteve, que es va traslladar des de Gavà fins a Lleida només per posar-hi tot el seu amor a les tapes del Cantamanyanes, on es farà la penúltima parada. Però, si parlem d’amor, no podem deixar de banda el que sent el xef Héctor Rodríguez pels productes de l’últim restaurant, el Carballeira, una herència familiar en què la qualitat del peix i el marisc els va fer mereixedors d’una estrella Michelin.

I si en voleu més

Quan s’acabi el capítol es repetirà el dedicat al millor restaurant a mil metres d’alçada a la Vall d’Aran. El cuiner Marc Ribas ens portarà a visitar Marcos Pedarròs, un xef molt innovador del restaurant Er Occitan; coneixerem l’exotisme de l’Omaira Valiente, del BMAI; ens aproparem a la costa de la mà de l’Albert Jubany, de l’Eth Bistro i, finalment, ens deixarem contagiar amb la simpatia de l’Ana Molina, la mestressa del restaurant Casa Jimena. Uns propietaris amb personalitat que competiran per ser el millor restaurant de la zona, i ens sorprendran amb molts moments amb les emocions a flor de pell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa