MónTerrassa
Álvarez de Toledo se sent a Catalunya com Churchill davant dels nazis
  • CA
Álvarez de Toledo, amb Savater i Díez
Álvarez de Toledo, amb Savater i Díez | PP

!--akiadsense-->

La cap de llista del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha parafrasejat aquest dilluns Winston Churchill per descriure el garbuix de sentiments que viu en aquesta campanya electoral defensant l’ideari dels populars des de Catalunya. Ho ha fet recordant unes paraules mencionades per Churchill quan el Regne Unit encara s’enfrontava en solitari al nazisme perquè ni els EUA ni la URSS havien entrat a la guerra: “Senyors, estem sols. Per part meva, trobo la situació extremadament estimulant”.

Álvarez de Toledo ho ha dit en una conversa que ha compartit amb el filòsof Fernando Savater i la política Rosa Díez, i que la candidata del PP ha fet servir per homenatjar els dos convidats. “L’Espanya constitucional no hagués resistit sense persones com ells”, ha subratllat la líder popular. Precisament ha ressaltat la importància d’aquest fet perquè, segons opina, diumenge “ens juguem el marc constitucional”.

Álvarez de Toledo ha llançat atacs contra el nacionalisme perquè, ha dit, “no totes les idees són bones i acceptables, hi ha idees nefastes, que destrossen les societats i que han de ser combatudes amb la paraula i la política i el nacionalisme és una d’elles”. La candidata popular també ha carregat contra Pedro Sánchez perquè el troba “lliurat” a l’independentisme que situa en l marc del “nacionalisme reaccionari”.

La conversa s’ha centrat en la defensa de la Constitució i en fer crítiques a l’esquerra per donar suport a l’independentisme. Álvarez de Toledo ha advertit que aquesta no és una “lluitat” de dretes o esquerres perquè el que hi ha en joc “és un bé comú superior, que és la nostra llibertat”. A més, ha animat a abatre l’independentisme perquè, segons ella, no han aconseguit “consumar el cop” i, d’aquesta manera, ha afegit, “de la seva derrota ha de néixer el nostres esperit de victòria”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa