MónTerrassa
Aquí teniu la llista de Capdidats a Capgròs de Terrassa 2023

Aquí teniu la llista de Capdidats a Capgrós de Terrassa 2023, amb sorpreses, o no. El Casinet de l’Espardenya, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana i l’Associació Nans i Capgrossos de Terrassa, conviden a la Festa dels Capdidats a Capgròs de l’any 2023 que tindrà lloc dissabte 3 de juny a la plaça Vella de Terrassa. Avui s’han fet públics els noms dels capdidats. El momnent en què es descobreix el capgròs al raval de Montserrat, sempre en divendres, és un dels moments més importants i esperats de la Festa Major, el primer diumenge després de Sant Pere.

A partir de les 17’30, les colles infantils dels grups de cultura popular que hi participin es concentraran al Vapor Ventalló per anar en cercavila fins a la plaça Vella, passant pel carrer de Sant Pere, placeta de la Font Trobada i Gavatxons. Un cop arribi, faran el seu ball de lluïment.

A les sis de la tarda, els aspirants a Capgròs de l’Any hauran de defensar la seva Capdidatura davant de la societat terrassenca que després tindrà el dret de votar- los presencialment en funció de les seves qualitats i els seus mèrits.

Després de grans deliberacions fins a altes hores de la matinada, la llista de Capdidats proposats

1-lldefons Argemí
Membre del Club Ferroviari de Terrassa. Apassionat dels trens a Terrassa, col·leccionista de tots els materials i objectes relacionats amb el tren de dalt i el tren de baix. Encarregat i membre fundador del Trenet de Vallparadís. Divulgador incansable de tot tipus de temes ferroviaris i sempre disposat a donar un cop de mà.

2- Berta Abellán
Pilot de trial. Actual subcampiona del món de TrialGP Femení. Des dels 4 anys que ha estat sobre una moto. Coneix tots els espais repartits per Catalunya per practicar el trial. És la tercera classificada al Women’s Trophy Barcelona. De moment té quatre subcampionats del món, un campionat d’Europa i cinc d’Espanya. Estem segurs que aviat aconseguirà el campionat del món.

3-Juanjo León
Xef Vegà. Es considera un activista dels fogons. Des dels 13 anys que cuina per l’alimentació lliure d’animals. Cofundador i actual president de l’Associació Vegana de Catalunya. Al 2020 va impulsar el primer Vegan Fest celebrat a Terrassa, convertint la cultura Vegfriendly en un festival de referència arreu del territori.

4-Laura Bellostas
La cuinera de l’antic Cafè Teatre i de l’actual Teca Vins. Encarregada de servir menjar a la cultura popular de la ciutat i de més enllà. No us perdeu els seus canelons i la seva brandada de bacallà. A casa seva s’hi han conspirat i també organitzat les millors històries de Terrassa. Amb els secrets que guarden les parets de casa seva podria escriure un llibre o dos.

5-Jordi Dueso
Comunicador i activista per a la igualtat de drets i l’equitat d’oportunitats per a tothom. Membre de «Prou Barreres» amb qui han creat uns protocols per garantir l’accessibilitat universal. És seu el lema «Lluita pel que t’apassiona i amb la motivació aconseguiràs el teu repte». Optimista de mena és un apassionat del teatre. També l’hem pogut veure al programa d’entrevistes de Canal Terrassa tot anant «Sobre Rodes».

6-Esther Lázaro
Investigadora, dramaturga, actriu i documentalista. Fundadora de Therkas Teatre. És l’autora de l’obra de teatre Les traces del silenci i directora i guionista del documental Els nens de la riuada. Ha fet una gran tasca en la recerca sobre les peticions per adoptar infants que van perdre els pares en el context de les  riuades de Terrassa de 1962 .

7-Núria Salán
Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (IEC). Química i professora de l’ESEIAAT-UPC. Fa més de 25 anys que treballa en un entorn en minoria pel què fa a les dones. És per això que es dedica a fer divulgació de la tecnologia entre el jovent i a la captació de vocacions femenines. Reivindica el paper de la dona en el desenvolupament científic i tecnològic de la societat. Impulsora del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH que fa anys es celebra a Terrassa.

Escarni: El matrimoni Arquimedes i Galileu, sobretot pels que hi passeu en cotxe.

Un cop presentats els 7 pecats CAPitals, el Casinet fa saber que es pot votar el capdidat preferit el mateix dia de la festa o bé enviant un correu a [email protected] des d’avui i fins el proper dissabte 3 de juny del 2023 a les 21h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa