El llibre El Gran Plet per la Independència és una molt bona opció per aquest Nadal
El llibre El Gran Plet per la Independència és una molt bona opció per aquest Nadal | Anastasia Zhenina (Unsplash)

Si encara no has decidit amb quin regal sorprendràs aquest Nadal als que més estimes, t’ajudem a decidir-te amb una novetat editorial que no et deixarà indiferent. ‘El gran plet de la independència’, de Pau Miserachs i editat per llibres de l’Índex amb el patrocini del Grup d’Estudis Polítics, és una mirada desapassionada, racional, serena i descriptiva de la realitat quotidiana de la política catalana i espanyola de les setmanes prèvies al 155 i fins a l’aplicació d’aquest article de la Constitució sobre les Institucions catalanes.

El text, que vol respondre al llibre ‘Contra el separatismo’ de Fernando Savater, aprofita el discurs per orientar solucions a la problemàtica social catalana en la línia del progressisme modern, partidari del diàleg, el pacte social, de l’esforç responsable i contrari als alts i baixos polítics. En aquesta línia, l’autor, considera insuficient i defectuosa l’actual legislació espanyola per resoldre, fora de la via judicial que ha seguit l’Estat, el conflicte polític Catalunya-Espanya.

'El Gran Plet de la Independència', un llibre de referència
‘El Gran Plet de la Independència’, un llibre de referència | Cedida

El relat apunta diverses referències històriques i documents per saber com s’ha arribat fins a aquest punt i que alhora avalen la tesi de Miserachs. I és que l’autor és coordinador de Barcelona del moviment d’esquerres, MES, president del Grup d’Estudis Polítics i fundador del web d’opinió municipalista opiniosocialdemocrata.cat, el que i dóna una visió més àmplia i transversal del procés.

La novetat editorial es presentarà a diverses poblacions:

Dijous, 14 de desembre, a les 19.30 h, a Girona, a l’Ateneu Cultural ADAC.

Dimecres, 27 de desembre, a les 19.30 h, a Barcelona, a la Llibreria Alibrí. Carrer de Balmes, 26

Dimarts, 16 de gener, a les 19 h a Barcelona, a l’Ateneu barcelonès

Dijous, 18 de gener, a les 19.30 h a Lleida, a la Llibreria Salelles: Carrer Major, 46

Queden pendents per definir la presentació a altres poblacions com Reus, Sitges, Sant Cugat, Terrassa i Olot, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix