MónTerrassa
L’episodi de pluja deixarà precipitacions extenses

L’episodi de pluja durarà dins dimecres amb precipitacions extenses que poden superar els 100 litres per metre quadrat a la meitat est de Catalunya. L’arribada d’una pertorbació ja ha produït xàfecs amb quantitats recollides fins diumenge al migdia d’entre 20 i 40 litres al litoral i prelitoral, on continuarà plovent. Ja s’han acumulat al voltant de 50 litres a sectors del Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès Els valors han estat inferiors a l’interior i al Pirineu, on els xàfecs seguiran però seran més dispersos. Dilluns seguirà plovent, i ho pot fer a qualsevol punt.

Les pluges de matinada seran més probables a la meitat sud, mentre que a la tarda es desplaçaran cap al Pirineu, Prepirineu i resta de la meitat est del país. (Aquesta notícia actualitza l’anterior amb el mateix titular recollint noves del Servei Meteorològic) A Vallirana han recollit 58 litres per metre quadrat, i al Parc Nacional del Garraf, 57.

En tercera posició destaca Viladecans, amb 48,9 litres. Els tres punts estan al Baix Llobregat. Dimarts arribarà una nova pertorbació en altura que, juntament amb la formació d’una depressió en superfície, reactivarà l’episodi de pluja. Aquest segona tongada de precipitacions tornarà a ser general i abundant, tot i que les acumulacions més importants es preveuen al quadrant nord-est i al litoral i prelitoral central. Les pluges, que en alguns moments aniran acompanyades de fang, seran d’intensitat entre feble i moderada, però no es descarta que localment també siguin fortes i acompanyades de tempesta i calamarsa. La cota de neu es mantindrà molt alta, per sobre dels 2.000 o 2.200 metres i, per tant, la pluja afavorirà la fosa de la neu existent al Pirineu. Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dijous la depressió es debilitarà, alhora que es desplaçarà cap a l’est, i donarà pas una estabilització atmosfèrica. Text

Nou comentari

Comparteix