MónTerrassa
L’Ajuntament mostra respecte, admiració i agraïment als professionals sanitaris
  • CA

Declaració Institucional del Ple de l’Ajuntament de Terrassa d’Agraïment i condol davant la crisi del Covid19, llegida per Núria Marín la tarda de dimecres en el primer ple telemàtic de la història.

“Com a Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa volem mostrar tot el nostre respecte, admiració i agraïment als i les professionals de l’àmbit sanitari que aquestes darreres setmanes es troben al capdavant de la lluita contra una crisi sanitària sense precedents. Volem donar un valor especial a aquelles treballadores i treballadors que estan arriscant fins i tot la seva salut per salvar les vides de moltes altres persones. Ens consta que les circumstàncies per treballar no són les més idònies, però ara més que mai estem comprovant la gran qualitat humana i professional d’un sistema sanitari que no sempre compta amb tots els recursos que necessitaria.

Professionals de la medicina, de la industria sanitària, la infermeria, el treball social, però també de la seguretat, l’administració i la neteja són els i les que estan aconseguint que mirem amb ulls d’esperança una situació que s’ha endut tantes vides i que ha causat tant dolor i patiment. Volem també expressar tot el nostre agraïment als voluntaris i voluntàries, a les terrassenques i els terrassencs que treballen i atenen serveis essencials com el transport col·lectiu, la recollida de residus, el manteniment urbà, el comerç d’alimentació i els mercats, mitjans de comunicació, telecomunicacions, i tots els empleats i empleades municipals que estan permetent que el contacte de l’Administració amb la ciutadania es mantingui en el dia a dia. Finalment, ens agradaria també expressar el nostre condol i compartir la nostra tristesa amb les famílies que aquestes setmanes han perdut algun ésser estimat, famílies que han deixat pel camí pares, mares, germans, germanes, avis i àvies.

Sabem que res tornarà a ser com abans i que aquest dolor ens acompanyarà molt temps. El distanciament social forçat que estem vivint no ens permet consolar aquestes famílies com voldríem, però com a Ajuntament ens sumem a les nombroses mostres de condol i de suport que estem recollint aquests dies en l’espai de dol ciutadà del web municipal. Mantindrem aquest dol mentre duri l’estat d’emergència i quan les condicions sanitàries ho permetin, l’Ajuntament de Terrassa organitzarà un homenatge a tots els difunts des del respecte a la diversitat religiosa. Totes i tots tenim familiars, amics i veïns que han perdut la vida en unes circumstàncies que mai pensàvem que viuríem. El nostre record va per a totes elles i ells. En el moment de realitzar aquesta declaració, quan encara moltes famílies estan patint la malaltia i l’afectació directa d’algun dels seus familiars, traslladem el nostre suport i la voluntat d’aquest consistori de treballar conjuntament per mantenir l’esperança en el present i futur de la ciutadania que tenim la responsabilitat de representar. Davant la pandèmia, la pèrdua, i l’impacte econòmic i social que se’n deriven, adquirim el compromís d’establir les bases d’un pacte de ciutat per donar resposta a la crisi i on tothom s’hi senti representat.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa