MónTerrassa
L’Ajuntament garanteix l’atenció a afectades de violència masclista
Marxa nocturna a Terrassa per denunciar la violència masclista
Marxa nocturna a Terrassa per denunciar la violència masclista | Cristóbal

!--akiadsense-->

Des de l’inici de l’alarma sanitària a causa de la Covid-19, l’Ajuntament de Terrassa ha desplegat una sèrie de recursos per a garantir la prestació dels serveis públics més essencials, prestant especial atenció a la població en situació de vulnerabilitat. Aquests en són alguns indicadors.

Atenció a la dona

– El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Terrassa continua l’atenció telefònica no presencial per garantir que es pugui atendre les dones en situació de violència masclista, malgrat el tancament de Casa Galèria, on es presta l’atenció presencial. Les psicòlogues del servei fan seguiment diari de totes les dones ateses al SIAD. Com a alternativa a l’atenció presencial, el Servei de Polítiques de Gènere ha implementat diferents mesures, com el correu electrònic polgenere@terrassa.cat, o les dues noves línies telefòniques d’atenció (675957904 i 675296296) que funcionen de 9 a 20 h. En aquest horari, les professionals del SIAD atenen trucades i, en el cas que la situació ho requereixi, poden desplaçar- se per fer atenció presencial a la dona i establir el circuit a seguir.

– Fora d’aquest horari es pot trucar al telèfon d’emergències de Catalunya (112) o a la línia d’atenció a la violència masclista (016 o 900 900 120), operativa durant les 24 hores.

– Pel que fa a dades del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), des del 16 de març fins al 23 d’abril (ambdós inclosos), s’han realitzat 620 atencions de seguiment i 48 d’urgència, registrant-se 668 actuacions en total.

– Per serveis específics:

• Servei psicologia per a dones: 269 atencions de seguiment i 30 d’urgència

• Servei psicologia per a menors i adolescents: 173 atencions de seguiment i 5 urgències

• Servei jurídic: 96 atencions de seguiment i 10 urgències

• Servei inserció sòcio-laboral: 82 atencions de seguiment i 3 urgències

Nou comentari

Comparteix