MónTerrassa
“La Trampa del Fairy” i Bruce Lee, armes per resistir l’1-O segons Millo
  • CA
Dos policies s'emporten un home de l'Escola Bruguera de Girona
Dos policies s’emporten un home de l’Escola Bruguera de Girona | ACN

!--akiadsense-->

L’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha testificat aquest matí al judici del procés al Tribunal Suprem. Millo ha aprofitat la seva intervenció per abonar la tesi de les acusacions sobre l’existència de violència a Catalunya durant el procés sobiranista. L’home de la Moncloa a Catalunya la tardor de 2017 ha narrat un autèntic clima de violència durant aquelles dates, sobretot a partir del 10 de setembre, amb “setges”, “atacs” o “llançaments d’elements incendiaris” a més de dues-centes institucions, empreses o casernes de la Guàrdia Civil.

Però el relat ha pujat de to i d’èpica quan Millo ha explicat la jornada del referèndum del Primer d’Octubre. Segons el llavors delegat del govern van ser els policies i no els votants, les víctimes. Segons ha explicat, sense detallar nombre, va veure molts agents amb “dits trencats” o “ferides a les cames”.

Millo ha anat més enllà i ha explicat les suposades ‘tècniques’ que la gent utilitzava per protegir els col·legis. “Els policies queien a la trampa del Fairy que es tractava de posar detergent a l’entrada dels col·legis per tal que patinessin a l’entrada i quan eren a terra els picaven el cap amb els peus”, ha asseverat. També ha exposat que els defensors dels col·legis “van utilitzar arts marcials pel colpejar el clatell dels policies”. Una descripció que ha enervat tant les defenses com els processats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa