MónTerrassa
La tarragonina Sílvia Mayans Gómez guanya el XXX premi Ferran Canyameres de novel·la
  • CA

Com cada any des del 1994, quan arriba el solstici d’estiu se celebra a Terrassa la Nit del Misteri, l’entrega dels premis literaris organitzats per Òmnium Terrassa i en els quals s’entreguen un total de 6 premis. El premi principal, el Ferran Canyameres de novel·la, que enguany arriba a la seva 30a edició, se l’ha endut Sílvia Mayans Gómez amb l’obra ‘L’ossari’. El premi Ferran Canyameres és el premi de novel·la d’intriga més antic del país en el seu gènere i amb la dotació més alta, de 5,500 €, juntament amb la publicació del llibre gràcies al suport d’Editorial Pagès i Petrolis Independents. En aquesta edició, a més, n’ha resultat un finalista, Damià del Clot Trias, de Vilassar de Mar, amb la seva obra ‘Breu enciclopèdia del crim’. El barceloní Manuel Brugarolas Masllorens ha sigut premiat amb el I premi de teatre Àngels Poch, amb l’obra ‘El retorn’, que serà editada gràcies al patrocini de la família Poch.

El premi Ferran Canyameres de narracions curtes, en la seva 33a edició, s’ha atorgat ex aequo a Joaquim Micó Millan de Barcelona amb l’obra “Era una princesa” i Oriol Molas Grau, de Girona, amb “Instint”.

Amb la voluntat d’acostar aquest gènere als més joves, en la Nit del Misteri també es lliuren dos guardons adreçats als escolars: el Premi Maria Rovira -27a edició- i el Premi M. Montserrat Oller -20a edició-, dirigit als alumnes d’ensenyament secundari i postobligatori, i als de cicle superior de Primària, respectivament. El 27è premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d’ensenyament secundari ha recaigut en la categoria de 1r i 2n d’ESO a Lucía Gangoso Ruiz de l’escola Tecnos de Terrassa per “Incapaç de matar una mosca”. En la categoria de 3r i 4t d’ESO el premi ha estat per Sergi Félez Navarro, de l’Institut El Cairat d’Esparraguera, per l’obra ‘Confessions ocultes’, i el premi per a la categoria de batxillerat i CFGM se l’ha endut Joan Fondevila Carreras del col·legi Sagrat Cor de Terrassa per ‘El misteri del vol de l’àguila’.

Pel que fa al 20è premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de 5è i 6è de Primària, el premi al nivell de 5è ha quedat desert i el premi al nivell de 6è se l’ha endut Mar Palau Leon de l’Escola Sant Miquel del Pla de Manlleu per l’obra ‘La Juli a la Festa de les Cireres’. En aquesta categoria hi ha hagut també un accèssit que ha rebut Núria Alonso Fernández de l’Escola Tecnos de Terrassa per ‘Camins’.

Apartat del gènere policíac, durant la Nit del Misteri des de l’any 2003, s’entrega també el premi de poesia Enric Gall, que promou l’exaltació dels valors ciutadans com el civisme, la convivència i els bons costums. En la seva 17a edició, l’ha guanyat Neus Gili Masagué de Vallfogona de Balaguer amb el recull de poemes ‘A contrallum’.

Finalment, des del 2017 i amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa també entreguem el premi d’il·lustració al disseny de la portada del llibre recull de les obres premiades a la Nit del Misteri i que enguany s’ha emportat Eulàlia Pérez Esquirol.

Aquest any la participació en els diferents premis ha sigut històrica. En el cas dels premis Ferran Canyameres, tant de novel·la com de narracions curtes, han triplicat pràcticament les inscripcions que s’havien rebut fins aleshores. Del premi Ferran Canyameres de novel·la s’han recollit 58 obres, mentre que del premi Ferran Canyameres de narracions curtes se n’ha arribat a 114. També el premi de Teatre Àngels Poch, per ser el seu primer any de convocatòria ha superat totes les expectatives. D’aquest darrer s’han rebut 126 obres amb participacions fins i tot de fora l’Estat Espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa