MónTerrassa
La Nit de Castells s’oblida de Terrassa i dels Minyons
  • CA

L’11a Nit de Castells que s’ha celebrat aquest dissabte a la nit a Valls ha premiat el duel entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella durant l’anterior temporada, la innovació dels Castellers de Sants amb el projecte ‘Pinya a l’antiga’, la progressió dels Xiquets de Hangzhou –que van participar per primer cop al Concurs de Castells en la darrera edició- i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Si s’ha de parlar d’oblidats, queda clar que són els Minyons de Terrassa, que el 2016 es va apuntat la millor actuació castellera de la història. La colla malva va descarregar el 3d10fm i el 4d10fm i va arrodonir amb uns magnífics 3d9fa i un pilar de 8fm.

L’esdeveniment també ha premiat la tradició de la plaça de la Font de Tarragona per la dimensió que ha assolit gràcies a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla i ha guardonat la trajectòria del veterà Pere Gassó, casteller dels Bordegassos de Vilanova. L’acte, que s’ha celebrat al Centre Cultural de Valls, ha estat presentat per Joan Font, de la companyia Comediants, i hi han assistit uns 400 espectadors.

El Premi al Moment Casteller, en què els cronistes castellers decideixen quin és el castell o moment casteller de la temporada passada que s’ha d’endur el guardó, ha recaigut en el frec a frec entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella en el que s’ha denominat com la ‘Setmana del Retrovisor’, és a dir, els cinc dies plens d’estratègia que van separar la Festa Major de Vilanova i la Firagost, en què les dues colles van descarregar els seus primers castells de 10 de l’any. El premi, que ha entregat l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha estat recollit pels caps de colla Toni Bach i Manel Urbano.

El premi a la Trajectòria, atorgat pel Conseller Assessor de la Revista Castells, ha reconegut Pere Gassó, dels Bordegassos de Vilanova, en reconeixement a una trajectòria de més de 40 anys i el paper que desenvolupa de manera activa a la seva colla. El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha lliurat el premi.

La concessió del premi Colla de la temporada ha estat pels Xiquets de Hangzhou per l’espectacular progressió registrada en un any, en què van passar els castells de 7 als de 9. Aquest premi tenia com a jurat les set colles de gamma extra, que van decidir per un estret marge de vots i després d’un intens debat lliurar el premi a la colla xinesa. El propietari de la firma Antex, Qian Ainhua, ha vingut expressament des de la Xina per recollir-lo.

Els Castellers de Vilafranca han rebut el premi a una Iniciativa Social pel programa del ‘JOverd’, que mobilitza un miler d’estudiants de centres de secundària de l’Alt Penedès fent castells, mentre que els Nens del Vendrell han estat els guanyadors del Premi l’Aleta a una iniciativa relacionada amb la canalla pel pla ‘Jo sóc valent’.

El premi Especial ha estat per als Castellers de Sants pel seu innovador projecte de ‘Pinya a l’antiga’, en què formulen un nou sistema per tancar els peus dels castells amb folre per guanyar seguretat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: noname a gener 30, 2017 | 13:00
    noname gener 30, 2017 | 13:00
    VERDgonya de premis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa