MónTerrassa
Els ingressos per Covid a Terrassa baixen de la cinquantena

Els ingressos per Covid-19 als centres hospitalaris terrassencs ja han baixat de la cinquantena, després de moltes setmanes resistint al voltant d’aquesta xifra. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 3 de març de 2022, actualment hi ha un total de 44 persones ingressades per culpa del virus a la ciutat, una xifra que ha anat disminuint progressivament des que es va arribar al pic de la sisena onada, però que fins ara encara no havia baixat de la barrera de la cinquantena.

Aquesta sisena onada ha registrat xifres rècords pel que fa els ingressos hospitalaris pel Covid-19: A mitjans de gener es van registrar un total de 120 persones ingressades, la xifra més alta des del novembre del 2020. A més a més, la xifra es va mantenir al voltant dels 120 ingressos durant mols dies, i no va ser fins a principis de febrer que va començar a baixar.

La resta d’indicadors continuen mostrant una clara tendència a la baixa. Els nous contagis aquesta darrera setmana -del 25 de febrer al 3 de març- han estat 642, uns 200 contagis menys que fa una setmana, quan se’n van registrar 828. Actualment, la ciutat es troba en una molt bona situació si ho comparem amb les dades de fa un mes, quan encara es registraven més de 3.300 nous positius setmanals.

Pel que fa a el risc de rebrot cau a 540 punts, mentre que la velocitat de reproducció es manté a 0’84. Malgrat aquesta no hagi disminuït respecte la setmana anterior, la xifra continua mantenint-se per sota de l’1, el que significa que l’epidèmia disminueix.

Augment de les defuncions

En quant el nombre de defuncions, en les últimes dues setmanes se n’han registrat un total de 13, el que puja el número fins a 661 defuncions en total des de l’esclat de la pandèmia, segons dades del Departament de Salut. A diferència de la caiguda en picat de la reproducció del virus i dels nous positius registrats, la disminució de les defuncions no ha estat una davallada tant significativa, i continuen sumant-se morts al llarg de les setmanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a març 07, 2022 | 15:58
    ciutadà març 07, 2022 | 15:58
    Doncs, si mirem l'index de ric de contagi als gràfics, resulta altíssim arreu. Que em pengin si ho entenc.

Nou comentari

Comparteix