MónTerrassa
González (Cs Terrassa): “La immersió lingüística és un mort vivent”
  • CA

“La immersió lingüística és un mort vivent”. Així s’ha expressat el portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, durant l’acte que la formació ha organitzat aquest dissabte a la Biblioteca Central de Terrasssa. Sota el lema “Bilingüisme és democràcia: La sentència del 25%”, l’acte ha reunit poc més de mig centenar de persones, i ha comptat amb la presència d’Anna Grau, Diputada de Ciutadans, Ana Losada, presidenta de l’Associació per una Escola Bilingüe (AEB), David Aguinaga, regidor de Cs Terrassa, Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari al Parlament de Catalunya, i Javier González, portaveu del grup municipal.

Losada ha començat la intervenció mencionant el cas de l’estudiant Rocío, “menor d’edat de Terrassa que va ser agredida per una professora per pintar una bandera d’Espanya l’any 2019”. Losada ha afirmat que “Ciutadans va ser l’únic partit del Ple Municipal de Terrassa que havia advertit sobre la situació de la menor” i que “aquesta agressió es podria haver evitat”.

“Des de Ciutadans sempre hem donat suport a un model lingüístic trilingüe on el català i el castellà juguin un paper de llengua vehicular” ha assenyalat Grau, i ha afegit que “molts partidaris de la immersió no saben el que és la immersió, defensem que els catalans puguin estudiar en la llengua que els doni la gana”.

D’altra banda, Aguinaga ha denunciat que “cap col·legi o institut públic i concertat a Catalunya compleix amb l’exigència judicial del 25%”. El regidor ha subratllat que “gràcies a la valentia de moltes famílies el model d’immersió obligatòria arriba a la fi, i gràcies a entitats com l’Associació per una Escola Bilingüe, i altres, d’ara endavant es podran fer denúncies perquè l’espanyol sigui també vehicular a les escoles sense que es puguin produir assenyalaments”.

Finalment, Losada, ha remarcat que “la sentència del 25% ha obert un camí que no pot tornar enrere” i ha sentenciat que “la immersió ha mort, som guanyadors. La justícia ens dona suport, ja no hi ha marxa enrere”. A més, ha afirmat que “davant la desobediència del Govern català i espanyol unirem forces mitjançant ‘Escola de Tots’, que representarà a les famílies que vulguin sol·licitar l’execució de la sentència i denunciar l’incompliment d’una manera conjunta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa