MónTerrassa
La Generalitat es dóna tres mesos per tenir un pla per introduir la vinyeta a les carreteres
  • CA
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura | ACN

!--akiadsense-->

La Generalitat vol tenir un pla sobre com introduir la vinyeta a les carreteres catalanes en tres mesos. Segons ha explicat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el grup de treball sobre la gestió i el finançament del sistema de vies d’altes prestacions elaborarà un “full de ruta” sobre com aplicar el nou model de gestió, davant la proximitat del venciment de les primeres concessions d’autopistes de peatge de Catalunya. El conseller de Territori ho ha dit després de constituir el grup de treball, que s’ha reunit per primer cop aquesta legislatura. Calvet ha demanat “respostes” al govern espanyol per afrontar amb garanties la finalització de les concessions i ha esperat que el ministeri de Foment prengui “determinacions ràpidament”.

El conseller de Territori ha remarcat que la voluntat del Govern és aplicar el model de vinyeta de forma “homogènia” a totes les carreteres catalanes, també les que depenen de l’Estat, i ha ofert al govern espanyol que a Catalunya es faci una “prova pilot” de la vinyeta. Calvet també ha plantejat la possibilitat que l’executiu espanyol cedeixi les seves infraestructures a la Generalitat. “No descartem cap escenari”, ha dit el titular de Territori, que ha remarcat que “no és una qüestió de competències” sinó “de voluntat política”.

Calvet ha remarcat que veuen “predisposició” del govern espanyol a parlar del model de la vinyeta i ha esperat que la subcomissió del Congrés sobre el futur de les autopistes faci una proposta aviat. El conseller de Territori ha remarcat que a la reunió d’aquest dilluns del del Grup de treball sobre la gestió i el finançament del sistema de vies d’altes prestacions hi ha assistit per primer cop una representant del ministeri de Foment. A la trobada també hi han participat representants de gestors d’infraestructures, transportistes, sindicats, associacions empresarials o partits polítics, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa