MónTerrassa
Front comú per recuperar la vida universitària a Terrassa
  • CA

El Campus Universitari de la UPC a Terrassa s’ha transformat aquest matí en un nou punt de vacunació a la ciutat. El Departament de Salut ha obert nous punts de vacunació a la universitat de Terrassa per tal d’incentivar les persones joves universitàries a vacunar-se amb l’objectiu de tornar a la normalitat dins les aules. Tant la universitat com els estudiants han respost positivament, aprofitant aquesta iniciativa per arribar a la immunitat de grup, minimitzar els efectes de la pandèmia i iniciar el curs acadèmic amb més seguretat.

Xavier Roca, director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), ha afirmat que “cada persona que es vacuni avui en aquest punt és un èxit i un pas més per guanyar la batalla contra la Covid-19”. Espera que hi passin com tants alumnes siguin possibles, ja que això beneficiaria a la comunitat universitària, però també individualment. En aquest sentit, Roca ha explicat que aquesta és una molt bona oportunitat per aquelles persones joves que “els hi fa mandra” demanar cita prèvia, ja que els hi ve de pas i facilita moltíssim el procés. Tot i que està dirigit principalment a l’alumnat d’ESEIAAT, de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), hi pot anar tothom que ho desitgi: “És un servei públic, i per tant també estem oberts agent de fora la universitat”, afirma Roca.

La UPC s’ha transformat aquest matí en un punt de vacunació | Laura Gómez

En aquesta línia, Cèlia Garcia, directora d’infermeria del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), ha declarat que el punt de vacunació té un triple objectiu: l’individual, el comunitari, i que l’àmbit universitari tingui les aules com més segures possibles per poder realitzar el curs amb normalitat.

De moment, l’alumant ha donat una molt bona resposta a aquesta iniciativa. Albert Torrent, alumne d’Enginyeria electrònica ha estat un dels estudiants que avui s’ha vacunat en aquest nou punt. Explica que ha vingut sense tenir-ho previst, ja que s’ha assabentat sobre el punt de vacunació perquè li ha dit un company que just sortia de vacunar-se. Considera que és una molt bona iniciativa, ja que no t’has de molestar per demanar cita prèvia ni planificar res. Irania Aguinaga, estudiant d’Enginyeria de Sistemes Audiovisuals s’ha assabentat a través de les xarxes socials de la universitat que podia venir a vacunar-se i no ho ha dubtat. A l’igual que l’Albert, ha valorat molt positivament que des de la universitat s’ofereixi aquesta oportunitat als alumnes.

Irania Aguinaga, estudiant d’Enginyeria de Sistemes Audiovisuals, vacunant-se aquest matí | Laura Gómez

L’Edifici del carrer Colom, 2, també estarà obert com a punt de vacunació el dia 28 de setembre. El dia 23 de setembre també estarà obert el CAP Sant Llàtzer de 13:30h a les 15:30h com a punt de vacunació, i anirà adreçat als estudiants de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa