MónTerrassa
França retira tots els lots d’un fuet de marca catalana vinculat a 45 casos de salmonel·losi

Les autoritats sanitàries franceses han anunciat aquest dissabte la retirada de tots els lots d’una marca de fuet vinculats a 45 casos de salmonel·losi, 27 dels quals afecten nens. Segons ha informat el Ministeri de Salut francès a la seva pàgina web, els casos estan vinculats al consum de fuet produït per l’empresa Embotits Caula S.L., amb seu a Girona. Aquesta relació va ser confirmada el passat 15 de juliol a la Direcció General d’Alimentació, la Direcció General de Sanitat i Salut Pública de França.

“A partir d’avui es procedirà a la retirada de tots els lots”, segons ha explicat el Ministeri de Salut francès en un comunicat publicat a la seva pàgina web. Els casos de salmonel·losi investigats en els afectats comparteixen les mateixes característiques genètiques i van ser identificats entre el 24 de juny i el 15 de juliol pel Centre Nacional de Referència de salmonel·losi.

La intoxicació alimentària causada per la salmonel·la dóna com a resultat trastorns gastrointestinals d’aparició sobtada (diarrea, vòmits) sovint acompanyats de febre i mals de cap que generalment ocorren de 6 a 72 hores després del consum dels productes contaminats. Aquests símptomes poden ser més pronunciats en nens petits, dones embarassades, persones immunodeprimides i gent gran, recorda el Ministeri.

L’ens recomana que les persones que encara tinguin els productes afectats no els consumeixin i els tornin a un punt de venda on van ser adquirits. L’any passat, el país va retirar dels mercats diversos lots de fuet d’una altra empresa, Embotits Solà, per la detecció de salmonel·la en els seus productes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa