MónTerrassa
El reconegut fotògraf de Terrassa Jaume Cabús ha mort
  • CA

El fotògraf Jaume Cabús (nascut a Terrassa el 1944, ha mort aquesta matinada de dimecres 18 de maig de 2022. Era una persona molt estimada en el seu camp. Tot i que tenia un taller de reparació de vehicles i la seva professió era la de mecànic. Va ser el fundador d’algunes entitats dedicades a la fotografia i la seva feina era molt reconeguda pels companys. El seu primer contacte amb la fotografia va ser al Grup Fotogràfic del Casino del Comerç als anys setanta per després convertir-se en membre fundador del FotoClub Terrassa, dues entitats de reconegut prestig.

Jaume Cabús feia fotografia d’autor

Es pot dit que feia fotografia d’autor. I havia començat de ben jove a aquesta afició. Tot i que amateur, el seu nivell era molt alt.

Va ser un fotògraf autodidacta que va assolir un perfeccionament tècnic i estètic que el situa entre els millors, sense cap tipus de dubte. Els seus treballs més destacats eren en blanc i negre i tot i sentir passió per la foografia analògica, havia estat capaç d’evolucionar en les seves tècniques i endinsar-se en el món digital del seu temps. Sempre deia que aquesta apota li havia obert noives portes, nous camins d’expressió que mai s’hauria imaginat.

Una carrera plena de premis i reconeixements

Entre altres guardons, compta amb l’Internacional de Puerto Real, Canson Internacional, Internacional Saragossa, Internacional de Berga, Internacional Europeo i III Salon Internacional 62 AFG. Les seves obres han estat exposades a Catalunya, Astúries, València, Saragossa i Guadalajara. Una tasca que es reconeixia arreu.

Captar i experimentar la realitat rere el visor, enquadrar l’escena de la forma precisa per despertar en l’espectador curiós el sentit d’un instant. La seva trajectòria es decanta cap a l’art de l’expressió, buscant en cada imatge moments irrepetibles i plens de significat. Paisatges, retrats, reportatges de països llunyans i de vora de casa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carmen a maig 21, 2022 | 22:04
    Carmen maig 21, 2022 | 22:04
    Ja... però... Qué li ha passat?
  2. Icona del comentari de: Dolores a maig 22, 2022 | 22:05
    Dolores maig 22, 2022 | 22:05
    Descanse en pazdolores
  3. Icona del comentari de: Dolores a maig 22, 2022 | 22:05
    Dolores maig 22, 2022 | 22:05
    Descanse en paz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa