MónTerrassa
Finalitzen les obres de consolidació d’urgència del pont del Masover, a Ullastrell
  • CA

La Diputació de Barcelona ha completat els treballs de consolidació del pont del Masover, a Ullastrell, que en caràcter d’urgència, ha realitzat el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). El pont, situat al nord del nucli urbà de la població, en un entorn rural i boscós salvant el gran desnivell existent en el torrent que porta el mateix nom, fou construït entre els segles XIX i XX per transportar el raïm recollit de les vinyes fins a la masia de can Font. El pont presentava esquerdes i fissures, tant a la part inferior de l’arc apuntat de maons ceràmics com en els laterals d’aquest, estava cobert per vegetació i arbrat que afectaven l’estructura i perjudicaven l’estabilitat del conjunt. L’objectiu principal de la intervenció ha estat recuperar-ne l’estabilitat i aturar la degradació de les fàbriques, mitjançant el cosit de les esquerdes i el reforç estructural de l’arc amb materials i tècniques que ofereixen una adequada coherència constructiva amb original. També s’ha consolidat i restituït el sòcol de còdols, així com dos desaigües originals que havien quedat ocults i que han permès recuperar la cota de circulació associada a l’ús del pont.

Els criteris d’actuació han pretès mantenir la formalització i funció del pont, tenint en compte el seu interès històric, cultural i paisatgístic, ja que forma part d’una antiga via de comunicació i està inclòs al Catàleg de Béns a Protegir del municipi.

L’actuació ha tingut un cost de 40.000 euros finançat per la Diputació de Barcelona i s’ha realitzat sota la supervisió de l’equip tècnic de l’SPAL.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa