MónTerrassa
L’escultura Amalgama de Terrassa tornarà a lluir com si fos nova
  • CA

L’escultura Amalgama recupera de mica en mica tot l’esplendor, perdut amb el pas dels anys. El regidor Raul Ibáñez ha publicat a Twitter que l’Ajuntament de Terrassa en aquests moments fa treballs de restauració del monument denominat Amalgama. Els dies vinents es treuran ja les tanques.

L'escultura Amalgama recupera de mica en mica tot l'esplendor/Raul Ibáñez
L’escultura Amalgama recupera de mica en mica tot l’esplendor/Raul Ibáñez
  • AMALGAMA

Emplaçament: Plaça d’Andalusia, al nord del Pla de l’Apotecari.
Autor: Ramon Suau


Davant la petició de la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa de que l’Ajuntament dediques una plaça a Andalusia en reconeixement a tots els terrassencs nascuts a Andalusia i a la seva bona integració a la cultura catalana. Un lloc de trobada de totes les entitats d’aquella comunitat, principalment per celebrar l’anual Dia d’Andalusia. L’Ajuntament va reservar un espai a la part nord de la recent urbanització del Pla de la Font de l’Apotecari a tocar a l’avinguda de Jaume I, al qual l’hi assignar, 1998 el nom Plaça d’Andalusia.

El 23 febrer de 2003, Dia d’Andalusia, es va inaugurar en dita plaça l’escultura “Amalgama” obra de l’escultor terrassenc Ramon Suau, que donava personalitat a la plaça. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, amb la presència de l’escultor i Pedro Domínguez, president de la Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas en Terrassa.

Escultura obra de l’artista Ramon Suau de 8 metres. d’alçada i tres d’amplada. Es una peça pintada de blanc a la que l’autor la bateja amb el nom de «Amalgama », precisament, «una amalgama de cultures, una barreja de personalitats, de camins, de caràcters». Les tres branques simbolitzen les cultures catalana i andalusa. A la base una inscripció en marbre amb el nom de les 8 províncies andaluses.

L'escultura Amalgama recupera de mica en mica tot l'esplendor/Raul Ibáñez
L’escultura Amalgama recupera de mica en mica tot l’esplendor/Raul Ibáñez

Ramon Suau i Pomés va néixer a Lleida el 1962 i viu a Terrassa, on té diverses obres al carrer, com Relacions Teòriques, que va ser creada per anar a la plaça de l’11 de setembre,m va passar a a la plaça que hi ha tocant a la sortida de l’Estació Vallparadís dels Ferrocarrils de la Generalitat i ha acabat al cementiri municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa