MónTerrassa
Una escola de Terrassa comença el 2022 amb més de 60 persones confinades
  • CA

Una centre escolar de Terrassa té en quarantena més de 60 persones per culpa de la Covid-19. Es tracta de l’Escola Pia de Terrassa, que ha començat el 2022 amb un total de 62 persones confinades a casa seva. Segons les últimes dades del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya actualitzades a dia 12 de gener, d’aquestes 62 persones, 46 són alumnes i 16 són personal docent. A més a més, en els últims 10 dies l’escola ha registrat 69 nous casos positius per Covid, dels quals 52 formen part de l’alumnat i 17 del personal docent.

El retorn a les aules després de les vacances escolars va estar molt qüestionat des del primer dia degut a la crítica situació en que es trobaven alguns centres a finals de desembre, però malgrat els dubtes, les escoles han obert les seves portes aquest dilluns 10 de gener. Ara bé, al contrari del que s’esperava, el Nadal no ha servit per netejar i començar el segon trimestre amb 0 positius, sinó que el virus segueix present a les aules de la ciutat i la sisena onada encara no ha arribat al seu final.

L’Escola Pia n’és un exemple, però també hi ha altres centres amb un alt nombre de persones confinades: L’Escola Petit Estel – La Nova compta amb 56 persones confinades; l’Escola Sagrat Cor de Jesús en té 46; l’Institut Montserrat Roig, 44; i l’Institut de Terrassa, 42.

Canvi de protocol pel segon trimestre

L’inici del segon trimestre a les escoles s’ha fet amb un canvi de protocol sobre les quarantenes: s’eliminen les quarantenes si hi ha casos esporàdics a educació infantil i primària. És a dir, els alumnes d’infantil i primària immunitzats -amb la pauta completa o que hagin passat la malaltia en els darrers 3 mesos- estaran exempts de fer quarantena i podran seguir anant a l’escola, però els no immunitzats sí que hauran de fer-ne. Tal com va aprovar la Comissió de Salut Pública, únicament s’indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més, o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. A més a més, el Govern oferirà un test d’antígens gratuït a tots els alumnes d’un grup de convivència estable on hi hagi un positiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa