MónTerrassa
ERC refusa pactar amb el PSC a Terrassa
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya tanca les portes a un pacte amb el PSC a Terrassa tot i que la contrapartida pugui ser l’alcaldia pel seu candidat, Isaac Albert. Els socialistes tenen sobre la taula aquesta proposta, que els permetria sumar quatre anys més al front del govern egarenc. Segons ha pogut saber Món Terrassa de fonts d’ERC a Barcelona, no hi ha cap possibilitat que avanci la idea socialista, que té el supot d’entitats econòmiques de la ciutat, que no volen que Jordi Ballart, el flamant guanyador de les eleccions, amb deu regidors, torni a assumir l’alcaldia. En un altre moment, Esquerra es podria arribar a plantejar l’acord amb el PSC, però no ara quan està a punt d’acabar el judici contra el Procés i quan en pocs mesos se sabrà la sentència.

El vot favorable del PSC al 155 fa inviable un pacte que grinyolaria, amb un equip de govern amb socialistes i un alcalde republicà i possiblement amb la suma de Junts per Terrassa, amb una majoria de disset refidors. I a l’altre costa, una oposicó amb un Jordi Ballart que va plegar i va estripar el carnet del que era el seu partit pel supot que es va donar al 155. Ciudadanos, en aquest joc i legislatura sembla que ha de tenir un lloc residual en ls negociacions i en els pactes, atès que no té prou foramb les seves tres cadires per afegir-se a cap dels bàndols.

Isaac Albert es mostra distanciat de la proposta en un moment d’inici dels primers contactes quan se li pregunta què en pensa: “Res… El canvi és una realitat. El que hem de fer és que sigui a favor de la gent i de la ciutat, i no en contra de ningú ni a favor d’una persona. Projecte de ciutat, amb contingut, propostes, polítiques i pensant en els veïns i veïnes. La ciutat es governa des de terrassa però oberta al país i al món.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa