MónTerrassa
Els 9 beneficis de la Xia que no sabies i que t’encantaran
  • CA

La xia, la llavor que ve de Sud-amèrica i és considerada com un superaliment, disposa d’unes propietats que no et deixaran indiferent. Xia és una paraula d’origen maia que significa força. La xia, que prové de la família de la menta, té moltes vitamines, minerals i àcids grassos i ajuden al nostre cos a combatre els greixos.

Sense canviar el gust dels aliments, es poden fer servir en sopes, amanides, iogurts, en els cereals, arrebossats i incloure-les en la rebosteria. Això si al estar en contacte amb líquis s’inflen i prodieoxen una mena de gelatina ha tenir en compte. La xia no té gluten i contenen Omega 3, antioxidants i fibra, a més aporten cinc vegades més calci que la llet, tres vegades més antioxidants que els nabius, tres vegades més de ferro que els espinacs, dues vegades més de fibra que la civada, dues vegades més de proteïnes que qualsevol verdura i més potassi que el plàtan.

1. Ajuden a mantenir-se hidratat

Absorbeixen unes deu vegades el seu pes en aigua, el que ajuda a mantenir-te hidratat. Per aquest motiu són bones per a esportistes i persones que estan normalment molt actives.

2. Controlen les ganes de picar entre àpats

A l’estar plenes de fibra són una molt bona opció per posar fre a les ganes de picar entre hores. Fàcils de digerir creen sensació de sacietat, el que ajuda a controlar la gana. Altament recomanable en l’esmorzar.

3. Contenen gran quantitat d’Omega 3

L’Omega 3 és bo per al sistema nerviós central, per a les cèl·lules i per molts òrgans vitals. La xia és capaç de mantenir brillant la pell i el cabell. Aquestes llavors tenen més Omega 3 que alguns peixos com el salmó.

4. Protegeixen dels efectes nocius del medi ambient

Per la seva elevada proporció de nutrients, si es consumeix cada dia, són capaces de protegir a les persones de la contaminació, el fum del tabac i els raigs UVA.

5. Fan una aportació extra d’energia

Si vols estar actiu des de primera hora o aguantar més pel que fa a l’esport, has de recordar que la xia té el doble de potassi que el plàtan i més la quantitat de proteïnes que les verdures, pel que és un bon aliment per a esportistes.

6. Ajuden a baixar de pes

La xia ajudarà a mantenir el pes ideal per l’aportació de fibra que ajuda el procés digestiu i controla la gana. A més, en entrar en contacte amb l’aigua o altres líquids formen una capa hipocalòrica que fa que augmenti el seu pes deu vegades més dins de l’estómac, el que produeix sensació de sacietat.

7. Augmenten la massa muscular

Aquesta llavor és capaç de donar una aportació extra d’energia pel seu contingut en fibra, proteïnes, a més augmenta la massa muscular i regenera els teixits. És una bona opció per canviar els batuts de proteïnes postgimnasi per la xia.

8. Són una bona opció per calmar el dolor de les articulacions

La xia pot ser de gran ajuda, ja que els àcids grassos Omega 3 proporcionen propietats antiinflamatòries, així que si el consum es fa diàriament, es redueix notablement el dolor de les articulacions.

9. Tenen el poder de depurar i són antiedat

Les llavors de xia ajuden a eliminar líquids i toxines, regulen la flora intestinal, i prevenen l’oxidació cel·lular de manera que combaten l’envelliment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa