MónTerrassa
Els 4 aliments per combatre el fred extrem, sense engreixar-te
  • CA

Amb unes temperatures inusualment baixes, és temps de refredats i grips i, en els pitjors casos, de faringitis, bronquitis i amigdalitis. Per combatre el fred no només és important abrigar-se bé, sinó que la nostra alimentació també ha de variar, per això el cos demana aliments calents i calòrics, fet que pot tenir com a perillosa contrapartida augmentar de pes. Per sort, no tots els aliments que ajuden a lluitar contra el fred són calòrics. Anem a repassar:

1. Pren una sopa calenta per començar els teus menjars

Aquest aliment per excel·lència de l’hivern, ajuda a mantenir la temperatura corporal i a hidratar-nos. La sopa de pollastre té propietats antiinflamatòries, de manera que ajuda a combatre infeccions de l’aparell respiratori. Les sopes, com més vegetals incloguin, millor.

2. Consum aigua, sucs i infusions

Estar convenientment hidratat és essencial, tot l’any. L’aigua ens ajuda a alleujar la mucositat, i tenint en compte que el cos ens demana beure menys aigua, una bona forma de prendre líquid és a base de sucs i infusions després de cada menjar, o entre hores. Els líquids calents ajuden a alleujar el mal de coll i la congestió nasal. A més s’ha de tenir en compte que el te més és ric en antioxidants i pot ser útil per combatre les infeccions del tracte respiratori.

3. La fruita, decisiva

Els experts recomanen augmentar la ingesta de fruita a l’hivern. La vitamina C present en els cítrics, les fruites per excel·lència d’aquestes dates, ajuden a prevenir els refredats i reduir els símptomes. Tot i que les taronges i mandarines són les fruites que més prenem a l’hivern, no hem d’oblidar-nos del kiwi, que també té moltíssima vitamina C. Un bon hàbit a instaurar a l’hivern és el de prendre un suc de taronja cada matí. No hi ha res millor per aguantar un dur i fred dia de treball.

4. Cuina amb all, ceba i gingebre

Aquests tres aliments reforcen el sistema immunològic i es poden afegir gairebé a qualsevol plat. L’all conté al·licina, que té efectes antibiòtics i antioxidants, pel que esdevé un aliat contra els refredats. La ceba, a més de les vitamines, té propietats antireumàtiques, mentre que el gingebre és un gran aliat contra el fred. Aquest es pot afegir en l’elaboració de dolços com galetes, es pot afegir als rostits, guisats, o qualsevol infusió o suc i té propietats antiinflamatòries i expectorants, de manera que és recomanable en qualsevol tipus d’afecció respiratòria, ja sigui un simple refredat, una grip o una inflamació de la gola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa