MónTerrassa
El Govern valora positivament el primer cap de setmana d’aplicació del confinament nocturn

El comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero ha destacat que aquest cap de setmana hi ha hagut un descens molt significatiu de la mobilitat nocturna respecte al cap de setmana anterior, la qual cosa, ha dit, “significa que la ciutadania està responent positivament al compliment de les noves mesures per lluitar contra la pandèmia entre les quals s’establia el confinament nocturn”.

Pel que fa al dispositiu policial desplegat aquest cap de setmana, Joan Carles Molinero ha assenyalat que “els Mossos d’Esquadra han realitzat 429 controls, que juntament amb els dispositius de les diferents policies locals d’arreu de Catalunya, ha permès aixecar 710 denúncies per l’incompliment de les noves mesures Covid”. Al voltant d’un centenar d’aquestes denúncies han estat relacionades per no portar la mascareta i la resta, majoritàriament, per incompliment de la mobilitat nocturna i el confinament nocturn. 

El comissari ha destacat que les nits d’aquest cap de setmana s’han desenvolupat sense incidències destacables ja que “el desallotjament dels espais públics s’ha realitzat de manera ordenada i els concentrats després de rebre els advertuments de la policia han abandonat el lloc”. Pel que fa al perfil dels concentrats, ha comentat que “en les zones turístiques s’han detectat persones estrangeres que manifestaven el seu desconeixement de la nova normativa”. 

El comissari ha explicat que també s’han detectat festes en cases privades o locals. En aquest sentit, ha explicat que “el telèfon 112 ha rebut diverses trucades que alertaven de l’incompliment de les actuals mesures Covid” i ha demanat “la màxima col.laboració de tothom per lluitar contra la pandèmia”.

Pel que fa al Departament de Salut, la darrera setmana s’ha estabilitzat la corba d’incidència acumulada de pacients COVID en 1200 casos per cent mil habitants. L’estabilització de casos COVID, segons ha explicat el director de l’Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria, es podrà veure aquesta mateixa setmana a partir de les mesures aplicades el passat dia 15 de juliol. “Si s’estabilitza la incidència acumulada també es reduirà el nombre d’ingressos convencionals i els ingressos en llit UCI”, ha dit.

Actualment, les persones ingressades per COVID, a llits assistencials és de 1.683, un 18% del total dels ingressats, mentre que els pacients a llits UCI arriben a 307 persones, nombre que suposa un 42% del total d’ingressats per COVID i un 30% de la capacitat total de llits UCI. Però, tot i que la incidència s’està estabilitzant, Llebaria ha advertit que “l’ocupació de llits UCI encara pujarà en els propers dies”.

Pel que fa a les edats dels pacients ingressats a llits convencionals COVID, 1 de cada 4 són menors de 40 anys, amb pauta incompleta de vacunació o sense vacunar. En aquest sentit, Xavier Llebaria ha explicat que les dades mostren un punt d’estabilització per sota del 50%, especialment entre les franges d’edat de 15 a 22 anys i de 30 a 49 anys.

Protocol residències

 Xavier Llebaria també ha fet referència a l’entrada en vigor, demà dimarts, 20 de juliol, del protocol de noves mesures de protecció a les residències “encaminades a evitar possibles contagis davant l’actual augment de casos COVID”. Els professionals de les residències no vacunats o amb pauta incompleta passaran, a partir d’ara, a fer-se 3 PCR setmanals, mentre que els que estiguin vacunats se n’hauran de fer una a la setmana.

També es reduiran els visitants simultanis de 3 a 2 i els familiars que vagin de visita hauran de portar un test d’antígens amb resultat negatiu. Aquestes proves se les podran fer a les residències, abans d’entrar a visitar els residents.

Protecció Civil recorda que cal seguir complint les recomanacions bàsiques

Des de Protecció Civil de la Generalitat, la Subdirectora Operativa, Imma Solè ha recordat, que “més enllà de complir amb les restriccions vigents establertes en les resolucions del PROCICAT, com a ciutadans és necessari que seguim les recomanacions bàsiques de seguretat per evitar la propagació del virus”. En aquest sentit, “és important que guardem la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres, que evitem les aglomeracions i que fem servir la mascareta sempre que no es puguin garantir les anteriors mesures.  De la mateixa manera cal recordar que cal practicar una bona higiene de mans, així com una bona ventilació dels espais”, ha recordat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa