MónTerrassa
El Govern proposa una renda de 1.000 euros per parella amb un fill

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa | ACN

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat de la conseller Dolors Bassa i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN

!--akiadsense-->

La proposta de renda garantida de ciutadania feta pel Govern preveu que, a partir del 2020, una parella amb un fill sense cap ingrés pugui disposar d’una ajuda de 1.000 euros mensuals. Així, el primer membre de la família rebria la totalitat de l’índex de renda de suficiència de Catalunya, fixat en 660 euros, el segon, la meitat, i 75 euros per cada fill. Una part però, estaria condicionada al seguiment de programes d’inserció. Ho ha explicat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en una entrevista a l’ACN, on ha recalcat que les xifres poden variar en les negociacions amb els promotors de la ILP i els grups parlamentaris. Bassa confia en arribar a un acord per posar-la en marxa a l’estiu de manera gradual.

Una renda garantida de ciutadania per a persones sense ingressos que permeti a una parella amb un fill disposar de 1.000 euros al mes, a partir del 2020. Aquesta és la idea que defensa la consellera d’Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. En una entrevista a l’ACN, Bassa ha explicat que la primera persona de la unitat familiar cobraria el 100% de l’índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), uns 660 euros, mentre que el segon rebria la meitat d’aquests i el fill, 75 euros. Una part d’aquesta xifra, entre 100 i 200 euros, és un complement condicionat al seguiment de programes de reinserció social i laboral i es revisaria després del primer any.

Tot i que aquests xifres poden variar en la negociació que hi ha sobre la taula amb les entitats promotores de la ILP i els grups parlamentaris que en són favorables, Bassa està convençuda que es podrà arribar a un acord properament per posar-la en marxa a partir de l’estiu. Si fos així, es podria començar amb un 80% de l’IRSC i s’aniria incrementant de manera gradual en quatre anys per arribar al 100% el 2020.

Nou comentari

Comparteix