MónTerrassa
El Govern desmenteix una aportació de 800.000 euros al Pla d’Empresa del CST
  • CA

El Govern municipal afirma que és totalment incorrecta l’afirmació que va fer ahir Xavier Lleonart al Ple Municipal, en el marc de la seva intervenció en representació de Metges de Catalunya del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), en què assegurava que l’Ajuntament s’havia compromès en el Pla d’Empresa del CST a un total de 800.000 euros per reduir costos estructurals d’una activitat deficitària, l’àrea de dependències. En el decurs de la seva intervenció, en què va parlar sobre la situació de l’atenció primària en els CAP gestionats pel CST, Lleonart va anunciar que l’Ajuntament havia adquirit aquest compromís, “el que suposa una interpretació totalment incorrecta de la informació que conté el Pla d’Empresa”, expliquen fonts de l’Ajuntament.

“A la pàgina 15 d’aquest Pla, on hi ha plasmades les mesures a mig termini, es recull que l’àrea de dependències, una activitat deficitària però social i de ciutat, requereix a mig termini d’un estalvi de 800.000 euros. Aquesta xifra, per tant, és una quantificació econòmica de l’estalvi necessari, i en cap cas va acompanyada de cap compromís de l’Ajuntament. L’afirmació del facultatiu, tot i que no estava inicialment recollida en la proposta de resolució presentada per TEC i CUP en relació a la problemàtica dels treballadors i de les treballadores del CST, va ser utilitzada pels dos grups municipals per desqualificar el Govern municipal, que va rebatre aquesta interpretació incorrecta de la informació que conté el Pla d’Empresa”.

El Govern diu que l’Ajuntament no rep ni un sol euro del que paga el CST en concepte de lloguer per l’Hospital Sant Llàtzer. Aquest lloguer, que l’any 2016 va ser de 466.177 euros, el cobra la Fundació Sant Llàtzer, es rebla, “al contrari del que es diu al text que Lleonart va lliurar ahir a l’equip de Govern, acompanyat de signatures dels facultatius del CST”.

La Fundació Sant Llàtzer és una fundació privada sense afany de lucre, que segons els seus estatuts està presidida per l’alcalde de Terrassa com a membre numerari. “El Govern considera que demanar a la Fundació que cedeixi gratuïtament el recinte de l’Hospital Sant Llàtzer no és una mesura adequada ni justa, atès que equival a demanar que aquesta entitat hagi de posar els seus recursos per pal·liar temporalment un dèficit estructural de finançament dels serveis de salut a Catalunya”. Els serveis sanitaris, recorda l’equip de Govern, “són competència exclusiva de la Generalitat, i per tant també és competència exclusiva de la Generalitat el finançament adequat d’aquests serveis”.

“El Govern municipal continuarà treballant per millorar la situació de l’atenció primària a la ciutat, fent les gestions oportunes i vetllant perquè el Catsalut prengui les mesures necessàries, tot confiant que aviat faci l’anunciada aportació extraordinària al CST per reposar els facultatius jubilats o a punt de jubilar-se. Així mateix, està disposat a seguir treballant conjuntament amb el CST, i amb Metges de Catalunya, per explorar noves col·laboracions en un marc estable de treball, tal com va proposar l’alcalde Jordi Ballart en el decurs de la reunió que es va mantenir el 6 de juliol a l’Ajuntament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa