MónTerrassa
El Govern amplia la gratuïtat dels peatges a noves modalitats de vehicles nets
  • CA

El Consell Executiu ha aprovat avui la modificació del Decret de 2011 que creava el sistema de descomptes d’aplicació a les vies de peatge de la Generalitat per actualitzar els criteris que regeixen aquestes bonificacions, adaptant-los a la normativa comunitària Euro 6, més estricta pel que fa a les emissions permeses. Els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l’aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l’automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets.

Així, s’estableix la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i hídrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes. Fins ara, només els elèctrics purs podien gaudir d’aquesta gratuïtat.

A més, tindran una bonificació del 30% els vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, els vehicles de gas natural, gas liquat del petroli (GLP) o biogàs, benzina o bioetanol Euro 6 o superior. En canvi, se suprimeixen les bonificacions ECO a tots els vehicles dièsel i biodièsel, i també als de bioetanol i de gasolina que no siguin Euro 6.

Aquests nous descomptes entraran en vigor l’endemà de la publicació de la modificació del Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), prevista per als pròxims dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fu man txu a juny 20, 2017 | 17:29
    fu man txu juny 20, 2017 | 17:29
    el millor peatge es el que no es paga. el millor peatge es el que no existeix.
  2. Icona del comentari de: Xavier a juny 21, 2017 | 00:06
    Xavier juny 21, 2017 | 00:06
    Els vehicles que es podran beneficiar de la gratuïtat dels peatges no representen més de l'1 o 2℅ del total. A més, són vehicles que avui només poden adquirir persones amb una renda elevada. En canvi, per a tots els vehicles que fins ara complien la norma Euro 5 i emeten menys de 120 grams de CO2, s'acaba el descompte del 30%. I són molts més dels que es beneficiaran ara per la gratuïtat. Per tant jugada "mestra" destinada, com sempre, a fotre les majories per beneficiar les minories

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa