MónTerrassa
Donald R. Korb, padrí d’honor del Centre de la Visió a Terrassa
Korb, padrí d'honor del projecte Mirades solidàries
Korb, padrí d’honor del projecte Mirades solidàries | CUV

!--akiadsense-->

El proper 30 de maig, a les 11.30 hores, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) investirà doctor ‘honoris causa’ l’optometrista Donald R. Korb, pioner a evidenciar el caràcter majoritàriament evaporatiu de l’ull sec i un referent en el camp de les lents de contacte i la superfície ocular. El professor de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) Jaume Pujol exercirà de padrí durant l’acte d’investidura, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici Vèrtex (plaça Eusebi Güell, 6, Barcelona).

Donald R. Korb és llicenciat al New England College of Optometry (NECO)de Boston, als Estats Units, és un reconegut professor, investigador, inventor, emprenedor i clínic aclamat internacionalment. Destaca per la seva aportació a la recerca i el desenvolupament d’eines de diagnosi i tractament de l’ull sec. A més de comptar amb més de 100 publicacions i amb una seixantena de patents, el Dr. Korb va ser el primer en incidir en el caràcter majoritàriament evaporatiu de l’ull sec, causat per la producció de greixos a la superfície més externa de la llàgrima. Korb va ser la persona que va etiquetar aquest ull sec com evaporatiu i va trobar l’origen a la disfunció de les glàndules de Meibomi de dins les parpelles. Aquest descobriment ha obert la via a noves formes de tractament, específiques per a l’ull sec evaporatiu, amb la conseqüent millora en la qualitat de vida d’un nombre molt elevat de pacients.

Coincidint amb la investidura de Donald R. Korb com a doctor honoris causa per la UPC, l’optometrista nord-americà farà el bateig del programa ‘Mirades solidàries’ com a padrí d’honor. Es tracta d’un programa d’apadrinament de tractaments visuals impulsat pel CUV, la clínica de salut visual de la FOOT de la UPC, mitjançant el qual empreses i particulars poden fer aportacions econòmiques per sufragar una part o la totalitat d’un tractament visual especialitzat per contribuir a millorar les condicions de visió de persones en situació de vulnerabilitat. A més d’ulleres, sovint alguns d’aquests pacients necessiten una atenció especialitzada per solucionar els seus problemes visuals, ja sigui amb teràpia visual, ajuts de baixa visió o adaptació lents de contacte especials, que els proporciona el CUV en un entorn d’aprenentatge-servei.

El programa forma part de l’acció social que desenvolupa el CUV, que atén persones procedents dels Serveis Socials d’ajuntaments i entitats socials d’arreu de Catalunya. Els pacients són atesos per estudiants de la FOOT, supervisats pel seu professorat. Quan el pacient ho necessita, el CUV li proporciona ulleres o lents de contacte, que aporten de manera desinteressada empreses del sector. L’any passat el CUV, dirigit per la professora Núria Tomàs, va adaptar més de 4.000 lents oftàlmiques. Segons estimen els investigadors del centre, però, un 5% de les 2.100 persones que atenen anualment necessitarien atenció visual especialitzada. La iniciativa s’iniciarà al final del 2018 i establirà una tarifa única de 500 euros per a les donacions en totes les especialitats. El romanent generat pels serveis de menor cost s’acumularà per finançar nous apadrinaments o cobrir els de major cost.

Nou comentari

Comparteix