MónTerrassa
El detingut per matar la dona a ganivetades, al penitenciari de Terrassa
  • CA
Pavelló hospitalari penitenciària del CS Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El Jutjat d’instrucció 5 de Blanes, especialitzat en violència sobre la dona, ha ordenat l’ingrés a presó provisional i sense fiança per al detingut dilluns per matar la dona a ganivetades a Blanes (Selva). La causa està oberta per un delicte d’assassinat. A les vuit del matí la comitiva judicial i l’advocada de l’arrestat s’han traslladat fins a l’hospital de Calella (Maresme) per prendre-li declaració i fer la compareixença de presó. L’home, de 41 anys i origen bolivià, continua ingressat després que l’haguessin d’operar d’una perforació a l’intestí que es va fer apunyalant-se a l’abdomen després d’assestar una vintena de ganivetades a la víctima. El detingut s’ha acollit al seu dret a no declarar. La parella estava en tràmits de separació i, en el moment de perpetrar el crim, al pis situat al carrer Cristòfor Colom hi havia els tres fills de la parella.

Compareixença de presó des de l’habitació de l’hospital. A primera hora del matí, la comitiva judicial i l’advocada del detingut han anat fins a Calella per prendre declaració a l’home de 41 anys que dilluns va matar la seva dona a ganivetades. L’home va ingressar d’urgència poc després del crim, perquè després de matar-la a ella, es va apunyalar l’abdomen i va necessitar ser intervingut d’urgència.

Un cop els metges han certificat que el detingut es trobava en condicions perquè li prenguessin declaració, la comitiva ha entrat a l’habitació. Però l’arrestat, d’origen bolivià, no ha obert boca i s’ha acollit al seu dret a no declarar. A més, també s’ha negat a entregar una mostra d’ADN.

El fiscal del cas, Enrique Barata, ha sol·licitat el seu ingrés a presó. La defensa, per la seva banda, s’hi ha oposat, al·legant que el detingut té arrelament a la zona. Un extrem que el ministeri públic ha rebatut.

D’entrada, perquè actualment el detingut es troba a l’atur. Però també perquè, en el moment de cometre el crim, el matrimoni es trobava en tràmits de separació. De fet, la víctima –que sí que treballava- li havia demanat que marxés del domicili del carrer Cristòfor Colom i ell estava buscant un altre pis on anar a viure.

El Jutjat d’instrucció 5 de Blanes, que és qui porta el cas, ha ordenat l’ingrés a presó comunicada i sense fiança per al detingut. La causa està oberta per un delicte d’assassinat. L’home ingressarà a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa fins que es recuperi de la intervenció i després se’l traslladarà a una presó ordinària.

Amb els fills a casa

El crim va tenir lloc la matinada del dilluns. Aleshores, a més de la parella, al pis també hi havia tres fills. El matrimoni n’havia tingut dos i el més gran era fruit d’una anterior relació de l’home. La hipòtesi dels investigadors és que el detingut va atacar la víctima quan es trobava estirada al llit i sense que tingués opcions de defensar-se.

La víctima, de 40 anys i també d’origen bolivià, va rebre una vintena de ganivetades (algunes de les quals eren mortals). La dona va morir de camí a l’hospital de Blanes, després que la filla mitjana de la parella alertés el telèfon d’emergències.

Resseguint les restes de sang que hi havia al pis, els investigadors apunten que la dona va aconseguir incorporar-se i sortir del dormitori per demanar auxili. El fill petit, de 10 anys, va entrar a l’habitació i va veure el seu pare apunyalant-se a l’abdomen. El nen va patir talls a les mans quan el va intentat aturar.

Els investigadors creuen que els fills no van veure com el pare agredia la seva mare. Tot i això, com que estaven al pis en el moment del crim, el fiscal ja ha anunciat que a l’hora de fer els escrits d’acusació demanarà que se li revoqui la pàtria potestat al detingut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa