MónTerrassa
Demanen presó pel monitor de patinatge de Vacarisses acusat d’abusos
  • CA

El monitor de patinatge artístic que va abusar sexualment de noies menors d’edat del Club de Patinatge Artístic (CPA) de Vacarisses l’any 2019 serà jutjat a l’Audiència de Barcelona aquesta setmana, concretament per estar acusat de set delictes continuats d’abús sexual a menors de 16 anys del club. L’Audiència ha assenyalat tres dies pel seu judici -comença aquest dilluns 24 de gener i seguirà els dies 26 i 27-. El fiscal demana 42 anys de presó en total.

Els fets van ocórrer l’any 2019, tot i que l’home va ser detingut pels Mossos d’Esquadra de Terrassa al febrer de 2020. Segons el fiscal, l’acusat va ser contractat com a entrenador del Club de Patinatge Artístic de Vacarisses l’any 2019, on entrenava a noies menors d’entre 11 i 16 anys. En diverses ocasions, l’acusat -de 45 anys i de nacionalitat espanyola- aprofitava la seva feina com a entrenador per a realitzar tocaments a les menors o acostar-se i refregar el seu cos contra el seu. Els hi tocava els glutis, els pits i les engonals mentre corregia postures i feien exercicis.

L’entrenador també entrava als vestuaris habitualment sense avisar quan les noies es canviaven i realitzava comentaris de caràcter sexual i sobre el cos de les menors. A més a més, el desembre de 2019 va realitzar massatges a algunes de nenes amb l’excusa de millorar les seves condicions físiques. Els hi va demanar que es quedessin en roba interior i les va tocar.

Les denúncies de les famílies

L’escàndol es va destapar gràcies a les denúncies de diverses famílies del club que van sospitar del mestre de patinatge. Els Mossos d’Esquadra de Terrassa el van detenir el febrer de 2020, l’endemà va passar a disposició judicial i el jutjat de guàrdia de Terrassa va acordar deixar-lo en llibertat provisional amb l’obligació de personar-se periòdicament als jutjats. Se li va prohibir entrar al municipi i comunicar-se amb les alumnes del club.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Patinatge. a maig 12, 2022 | 10:45
    Patinatge. maig 12, 2022 | 10:45
    Aquí la presunción de inocencia se la pasan por el forro... Yo si fuese el acusado os metía una demanda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa