MónTerrassa
Demanaven fiances de 10 euros per a entrevistes falses
  • CA
Agents dels Mossos d’Esquadra | Europa Press

!--akiadsense-->

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal han desarticulat un grup de tres persones que demanava fiances de deu euros per presentar-se a entrevistes de feina. Oferien grans quantitat d’ofertes laborals falses en importants empreses i haurien estafat més de 400 persones de tot l’Estat. Amb els diners, que suposadament s’havien de tornar el dia de l’entrevista, feien apostes en línia en pàgines especialitzades. Argumentaven que es demanava una fiança per garantir la seva assistència a l’entrevista, però aquesta no existia. Els investigadors estimen que amb aquest sistema haurien guanyat prop dels 6.000 euros en un any.

La investigació va començar al gener, quan els Mossos van tenir coneixement que 34 persones havien estat víctimes d’una estafa de petits imports de diners seguint un mateix patró. Totes elles s’havien presentat com a candidates a llocs de feina que a través de diferents pàgines web i aplicacions oferien importants empreses de tot l’Estat. Quan els responsables de selecció els citaven per fer una entrevista personal els demanaven prèviament una fiança de deu euros, que seria retornada el dia de l’entrevista. Argumentaven que la quantitat era per perjudicis i alteracions en el procés de selecció, ja que molta gent finalment no es personava el dia que havien estat citats. Quan les víctimes es presentaven a la cita, no trobaven cap responsable de l’oferta laboral.

Els agents van determinar que les estafes les cometia un mateix grup de persones des de Galapagar, a Madrid, i sempre seguien una mateixa pauta. Periòdicament publicaven falses ofertes de feina en diferents pàgines i aplicacions digitals especialitzades. Sempre oferien grans quantitats de llocs de feina a cobrir en diferents poblacions de l’Estat per desenvolupar tasques sense necessitat d’una especialització determinada en importants empreses. Quan començaven a rebre peticions es posaven en contacte de manera privada amb els candidats per citar-los per a una entrevista personal, i és en aquell moment que demanaven l’abonament de deu euros de fiança mitjançant la plataforma de pagament ‘Paysafecard’. El fet de demanar petites quantitats feia que moltes víctimes no denunciessin els fets.

Amb el tiquet electrònic de l’abonament feien apostes en línia en pàgines web amb perfils d’usuaris falsos creats amb dades de les víctimes. Els investigadors estimen que amb aquest sistema haurien guanyat prop de 6.000 euros en un any i que haurien estafat més de 400 persones, però no descarten que la xifra sigui molt superior, ja que el grup havia generat 33 perfils diferents d’usuaris falsos en diverses pàgines web d’apostes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa