MónTerrassa
Damm i Prades s’alien per fer la primera cervesa amb llúpol català
Presentació de la nova cervesa de Damm

!--akiadsense-->

Damm ha presentant la seva primera IPA,Indian Pale Ale, feta amb llúpol de Prades. Es tracta de la culminació d’un projecte que va començar l’any 2014 i que pretenia experimentar amb la possibilitat de cultivar el llúpul a Catalunya.

Després d’un període llarg d’experimentació, la companyia ha comprovat que una de les varietats de llúpol, una de les plantes imprescindibles per a l’elaboracio de la cervesa, era l’òptima per elaborar una cervesa Indian Pale Ale, però amb un aire mediterrani. Es tracta d’un estil que es remunta a l’Índia de finals del segle XVIII que enlloc de la malta, té com a protagonista el llúpol.

Se n’ha fet una edició molt limitada, i s’ha presentat aquest dimarts a la fira Alimentaria. Se’n comercialitzaran 10.000 caixes, la majoria d’elles, un 90%, a Catalunya.

A la presentació, a més dels representants de la companyia cervesera, hi eren presents el sommelier Ferran Centelles i l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas.

Aquest és un projecte que a més de posar en valor un nou producte, força exclusiu, també vol ser un revulsiu per l’agricultura de Prades. De moment se n’han cultivat 6’5 Ha, però la voluntat és aconseguir arribar a les 35 Ha.

Complot

!--akiadsense-->

Centelles explicava que tot i que aquest tipus de cervesa tendeix a ser molt consistents i que aguanta un àpat sense problemes, el fet que estigui fet amb un llúpul de proximitat, li dona un aire herbaci singular.

L’alcaldessa de Prades per la seva part, explicava que aquest nou cultiu ha de servir per dinamitzar als joves agricultors del poble i permetre posar en valor una activitat local que molts joves havien descartat per manca de sortides econòmiques.

Nou comentari

Comparteix