MónTerrassa
”Ens cuiden les amigues, no la policia” criden davant dels Mossos
  • CA
la marxa de torxes de Terrassa en una mostra de rebuig a l'assassinat d'una dona del municipi.
la marxa de torxes de Terrassa en una mostra de rebuig a l’assassinat d’una dona del municipi. | ACN

!--akiadsense-->

Un centenar de persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda davant de l’Ajuntament de Terrassa per protestar contra la violència masclista i mostrar el rebuig pel darrer assassinat a la ciutat, el d’una dona presumptament en mans de la seva exparella, un mosso d’esquadra, aquest dissabte a la nit.

Després de llegir un manifest on s’ha demanat al consistori més ”estratègia” en considerar insuficients els tres dies de dol i el minut de silenci, els concentrats han encès torxes i han caminat en manifestació i sota el lema ”Ens cuiden les amigues, no la policia” fins a la comissaria dels Mossos on han cridat consignes contra la policia i en defensa dels drets de les dones.

Un agent dels mossos amb la manifestació contra la violència contra les dones al davant
Un agent dels mossos amb la manifestació contra la violència contra les dones al davant | ACN

!--akiadsense-->

Alguns agents han sortit a la porta de la comissaria. En el seu manifest, la coordinació de la vaga feminista de Terrassa, convocant de la protesta han lamentat que els feminicidis ”són una constant” i han recordat que 238 dones perden la vida al món en mans d’un home. Crits de ”si ens toquen a una, ens toquen a totes”, ”no hi som totes, falten les mortes”, ”no són mortes, són assassinades” o ”visca, visca, visca, la lluita feminista” s’han barrejat amb ”vergonya em faria, ser policia” o ”la policia tortura i assassina”, mostrant d’aquesta manera el rebuig a un crim comès, presumptament, per un mosso d’esquadra amb la seva arma reglamentària.

Pels convocants, la policia és la ”forma extrema de violència masclista” i un instrument del ”sistema heteropatriarcal” i per això, han demanat lluitar-hi. Entre les manifestants s’hi trobaven familiars i coneguts de la noia que, visiblement emocionades, han destacat el caràcter obert i alegre de la noia. La Montse, una de les seves professores, ha assegurat que estan ”consternats”. ”Mai penses que et pugui tocar, ho veus que passa sovint”, ha dit la Montse, que ha reconegut estar ”alterats”. La Laia, una antiga companya de classe, ha qualificat de ‘xacra” la violència contra les dones. ”Quan ho veus, no ho creus i quan passa tan a prop, no t’ho pots ni imaginar”, ha dit la Laia, que també ha assegurat que a partir d’ara tindrà més por d’anar sola pel carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa