MónTerrassa
Cs Terrassa demana potenciar les mesures d’autoprotecció en cas d’agressió

El grup municipal de Ciutadans Terrassa (Cs) proposarà a l’Ajuntament de Terrassa que promogui recursos per a l’adquisició d’habilitats d’autoprotecció davant situacions d’agressió. Així ho ha anunciat el grup en un comunicat, on exposen que es presentarà una proposta en el Ple municipal de març, en motiu del Dia Internacional de la Dona.

La regidora de Ciutadans a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha afirmat que aquests recursos “poden anar des d’impartir cursos de gestió de l’estrès davant agressions, cursos de defensa personal, o l’adquisició i distribució d’alarmes personals de defensa en els ‘Punts liles’ de la ciutat”.

Martínez ha expressat que “en moltes ocasions, davant una situació d’estrès, el bloqueig que pot generar la tensió davant una possible agressió fa que no sapiguem reaccionar davant aquesta situació”. Amb aquesta proposta, segons la regidora taronja “s’ajudarà a les víctimes a què siguin conscients de com actuar davant una situació d’inseguretat i disposar d’eines per a demanar auxili per a evitar agressions”. A més, la regidora de Cs considera que “en treballar en la seguretat de les persones i la seva autoprotecció es pot incrementar el seu nivell d’autoestima i millorar la seva capacitat de reacció davant situacions d’emergència”.

Finalment, el partit taronja proposa “conscienciar, mitjançant campanyes en xarxes socials i els punts liles de la nostra ciutat, sobre la conveniència d’adquirir habilitats d’autoprotecció davant una situació d’agressió”.

Explicacions de la col·laboració entre Ajuntament i un fons americà

El grup municipal de Ciutanda també reclama que des de l’Ajuntament de Terrassa s’expliquin els motius de l’acord de col·laboració entre administració i un fons d’inversions americà. El portaveu del grup municipal, Javier González, ha manifestat la seva perplexitat davant l’anunci que el Consistori ha realitzat un conveni amb la promotora AEDAS Home per posar en marxa un concurs per crear un mural en un dels edificis que aquesta està construint al barri de Sant Pere Nord. “L’alcalde ha d’explicar perquè l’Ajuntament subscriu convenis de col·laboració amb una empresa controlada per una societat offshore”, ha recriminat.

Nou comentari

Comparteix