MónTerrassa
Cs porta a Terrassa “Bilingüismo es democracia”

Ciutadans organitza a Terrassa la jornada “Bilingüismo es democracia: la sentencia del 25%”. Serà aquest dissabte, 18 de desembre. A les sis de la tarda, a la Biblioteca Central de Terrassa. Amb tres ponents, els regidors taronges a la ciutat egarenca Isabel Martínez i David Aguinaga, i la presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe a Catalunya, Ana Losada. Aquesta entitat creu que la immersió lingüística ha arribat al seu punt final: ” No renunciarem als nostres drets lingüístics. Toca canviar el model educatiu. Milers d alumnes a Catalunya formen part d’un sistema educatiu que els discrimina per raó de llengua. La Constitució els garanteix el seu dret a ser escolaritzats a les llengües oficials de Catalunya. Actualment, les autoritats educatives catalanes només permeten l’ensenyament en llengua catalana.

Denunciat a l’Agència Europea dels Drets Fonamentals

Ciutadans ha denunciat a l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA, per les seves sigles en anglès) el cas de l’escola de Canet. En una carta al FRA, l’eurodiputada de Cs Maite Pagazaurtundúa assegura que l’infant de la família que va demanar un 25% de castellà al centre ha patit “assetjament i atacs per altres pares de l’escola, sota la protecció d’una part de la classe política i de les autoritats regionals”. “És conseqüència directa de la manca de neutralitat política institucional i la font de vulneracions sistemàtiques dels drets fonamentals de milers d’europeus, espanyols i no espanyols, que viuen a Catalunya”, diu. Pagazaurtundúa afirma que “impedir l’educació en castellà” a Catalunya vulnera els drets de “milers de famílies”. “És especialment greu perquè afecta els drets dels menors, atacant els seus interessos”, rebla. Per tot plegat, Cs insta el FRA a examinar la situació i a recomanar al govern espanyol una “forta reacció” per revertir-la.

En el ple del Parlament, el líder de Cs, Carlos Carrizosa, ha comparat “salvant les distàncies” el cas de l’escola canetenca, en la qual el seu partit afirma que s’està assetjant el nen de la família denunciant, amb l’ambient de la localitat basca d’Ermua on el terrorisme va cometre l’assassinat de Miguel Ángel Blanco. “Canet és una espècie d’Ermua”, ha afirmat Carrizosa.

El cas de Canet també ha generat bronca al Congrés dels Diputats a MadridPedro Sánchez ha rebut dures acusacions per part de la líder de Cs, Inés Arrimadas, que ha acusat el president espanyol de ser “còmplice” dels que estan fent “un assetjament infame a un nen de cinc anys”. “Aquesta família està suportant escraches, assenyalaments i fins i tot amenaces d’apedregar la seva casa, i tot atiat per la Generalitat i per TV3”. Segons Arrimadas, Sánchez “no ha fet ni dit res” quan té “el feixisme i l’odi davant”. “La Generalitat ha dit que no complirà”, ha afegit, “i hi ha més dignitat i valentia en qualsevol constitucionalista català que s’enfronta al separatisme que en tots els consells de ministres dels últims 30 anys”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Silvestre D. F. a desembre 17, 2021 | 15:08
    Silvestre D. F. desembre 17, 2021 | 15:08
    Sea o no sea democracia el bilingüismo, a juzgar por sus ideas y propuestas Ciudadanos nunca será un partido democrático. Por cierto, hoy han desaparecido del gobierno de Gerona o algo así, ¿no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa