MónTerrassa
Els nous contagis per Covid es redueixen en dues setmanes a Terrassa
  • CA

La sisena onada de la Covid-19 ja és història a Terrassa. Els indicadors continuen mostrant una clara tendència a la baixa i els nous contagis cauen progressivament. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 26 de febrer de 2022, els nous positius per Covid s’han reduït fins a la meitat en dues setmanes: Del 20 al 26 de febrer s’han registrat 769 nous contagis, mentre que dues setmanes abans -del 6 al 12 de febrer-, se’n van detectar 1.564.

Aquesta davallada va començar fa un mes aproximadament. El pic de la sisena onada va arribar la setmana del 15 al 21 de gener, amb el rècord de 9.147 nous contagis registrats a la ciutat. Aquella setmana també es va arribar al rècord de nous contagis registrats en tan sols un dia: el 17 de gener se’n van detectar 1.736. A partir de llavors, les xifres van començar a baixar progressivament.

Juntament amb les dades de contagis, el risc de rebrot també ha caigut a la meitat en dues setmanes. Actualment es troba a 670 punts, mentre que fa 15 dies es trobava a 1.313. Malgrat encara sigui un número elevat, aquest descens dona esperança a que les dades continuïn disminuint i es pugui tornar a la normalitat. La velocitat de reproducció és la única xifra que augmenta respecte la setmana anterior. Ha pujat un 0’13, arribant a 0’86. Malgrat hagi empitjorat, la xifra continua mantenint-se per sota de l’1, el que significa que l’epidèmia disminueix.

Disminució dels ingressos

Pel que fa a la situació als centres hospitalaris, els ingressos pel virus disminueixen a bon ritme. Actualment hi ha un total de 50 pacients ingressats als centres, quan fa tres setmana encara no havien baixat del centenar. Aquesta sisena onada també s’ha batut el rècord d’ingressos a la ciutat des del novembre de 2020, amb 120 persones a centres hospitalaris. No va ser fins a mitjans de febrer que la xifra va baixar de 100, i ara ja es troba al voltant de la cinquantena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa