MónTerrassa
Fer la compra a un lloc o un altre pot suposar un estalvi anual de prop de 1.000 euros
  • CA
Cal saber triar on fer la compra | Cedida

!--akiadsense-->

Triar bé el lloc on fas la compra és molt important per aconseguir estalviar de manera progressiva. De fet, comprar en un lloc o en un altre pot suposar un estalvi mitjà de prop de 1.000 euros a l’any! De fet, la mitjana d’estalvi segons un estudi realitzat per l’OCU a escala estatal és de 947 euros. I l’estalvi encara pot ser molt més alt en funció de la ciutat on comprem.

L’Organització de Consumidors i Usuaris ha publicat recentment l’Estudi de Supermercats 2018. En aquest estudi s’ha analitzat una cistella de la compra de 242 productes d’alimentació o drogueria, entre productes frescos, encasats de marca i altres de marca blanca.

De tots aquests productes, s’ha pres nota dels seus preus a 1.176 supermercats, hipermercats i botigues de 64 ciutats de l’estat espanyol, entre ells, 22 en línia. Un total de 173.305 preus són amb els que han pogut fer l’estudi.

D’aquestes dades se’n desprèn que l’estalvi màxim possible a l’estat és de 3.065 euros, i la mitjana de 947 euros. On més s’estalvia és a Madrid, però també a Barcelona, que ocupa la tercera posició a la llista, amb un estalvi que pot arribar als 1.547 euros si escollim bé on fer la compra.

Pel que fa als supermercats més econòmics, el que té els millors nivells de preus és SupermercadosDani, a Andalusia. Per la seva banda, Alcampo és el més barat a escala estatal, tot i ser un 6% més car que Dani.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa