L’agrupació municipal de Ciutadans a Terrassa vol que el Consorci Sanitari de Terrassa incrementi els recursos de personal mèdic i d’infermeria “a consultes externes dels malalts oncològics”. Coincidint amb el Dia mundial contra el càncer de mama, la regidora de Cs, Isabel Martínez, ha presentat tot un seguit de propostes per “reforçar el compromís de l’Ajuntament davant d’aquesta malaltia”. Així, consideren que cal focalitzar els esforços en tres eixos: preventiu, atenció medicoquirúgica i rehabilitació.

Ciutadans sol·licitarà a l’Ajuntament de Terrassa que realitzi noves campanyes informatives que “promoguin la participació de les dones de cinquanta a seixanta-nou anys en les mamografies de cribat poblacional de càncer de mama”. Es tracta d’una mesura efiaç de prevenció i detecció precoç d’aquesta malaltia. A més, consideren que en referència al Consorci Sanitari de Terrassa, del qual l’Ajuntament forma part del Consell de Govern, caldria instar-lo a “alliberar el personal mèdic i d’infermeria de tasques administratives” perquè es destinin més recursos humans a la gestió de malalts oncològics.

Pel que fa a la tercera pota, la rehabilitació, en destaquen especialment la seva importància en persones que a conseqüència de la malaltia pateixen o estan en perill de patir linfedema. Per això, Ciutadans sol·licitarà a l’Ajuntament “incrementar de manera immediata els recursos del programa Mou-te, tu hi guanyes! 2021, com a programa d’activitat física saludable que pot ajudar a prevenir les conseqüències de l’extirpat limfàtic”. Finalment, el Grup Municipal taronja vol “que es traslladi al Consell de Govern del CST la necessitat de cobrir al més aviat possible les vacants de psicooncologia”, ja que consideren “imprescindible el paper dels professionals en aquest àmbit tenint en compte que aproximadament el 25% dels pacients sofreixen trastorns afectius”.

Nou comentari