Acte organitzat pels Cants de la Llibertat i ANC de Terrassa per la Independència.
El dia 13 de novembre es commemora el cinquè aniversari dels Cants de Llibertat amb actes al raval de Montserrat amb la participació d’actors convidats, figures actuals del moviment independentista i de persones represaliades i els seus grups de suport. Així mateix s’espera la intervenció de membres del govern a l’exili.

Ni la pluja, ni el fred, ni la Covid els han aturat
“Des de fa cinc anys els cants s’han succeït, incansablement, dia rere dia davant l’Ajuntament per denunciar la utilització que l’Estat espanyol fa de la justícia contra l’independentisme, exigint la fi d’una repressió desbocada”, expliquen des de l’organització.
Un 14 de novembre de 2017 va ser la primera vegada que un grup de persones van trobar-se davant de l’Ajuntament de Terrassa per reclamar, a través de la música, la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. D’això ja en fa cinc anys, i fins i tot en els moments més cruents de la pandèmia de la Covid-19, quan estaven prohibides les trobades presencials, es va trobar la manera -de manera telemàtica- per no perdre l’esperit reivindicatiu i fer visible l’acte de protesta. Ni la pluja ni el vent, ni tampoc el fred o aquelles dates festives o assenyalades han interromput aquesta cita.
El Cant dels Indignats
Els Cants de Llibertat han anat creixent amb el pas dels mesos i per les escales de l’atri de l’Ajuntament hi han passat tot tipus de personalitats, des del president Quim Torra, a consellers, diputats, presos polítics i represaliats, representants de tots els partits i entitats independentistes, col·lectius socials, músics, escriptors, i fins i tot, uns dels últims ha fer acte de presència han estat un grup de caminadors flamencs vinguts des de Bèlgica. S’han pogut veure tot tipus de pancartes i proclames, i el repertori artístic també ha anat variant i introduint noves versions. Segurament però, la més famosa, és i continuarà sent l’adaptació al català de la cançó Do You Hear the People Sing, del musical Els Miserables, traduïda com El Cant dels Indignats, que s’ha convertit en tot un himne contra la repressió.